O teorie incredibilă: celebrul fizician Hawking e mort demult şi a fost înlocuit de un cyborg / impostor?

6.321 vizualizari

Există mai multe teorii ale conspirației în legătură cu moartea unor indivizi celebri. Ca de exemplu, Elvis Presley și Michael Jackson, despre care se spune că nu au murit în 1977 şi, respectiv, 2009, ei trăind chiar şi la ora aceasta. Însă, totul a rămas la nivel de speculaţii, neputându-se dovedi nimic deocamdată.

Dar cazul faimosului fizician Stephan Hawking poate constitui o interesantă teorie a conspiraţiei. Acesta s-a născut în anul 1942, aşadar, în anul 2017, are 75 de ani. În 1962 – la vârsta de 20 de ani – obține titlul de doctor în fizică la Trinity Hall din Cambridge, unde își începe activitatea didactică și științifică. În 1963, la vârsta de 21 de ani, Hawking observă pentru prima dată o slăbiciune a mușchilor. În urma unui examen medical, se constată o boală progresivă de neuron motor, afecțiune cunoscută sub numele de scleroză laterală amiotrofică. I se dau maximum 2 ani de trăit. Hawking nu cedează, continuă să lucreze, în ciuda agravării continue a invalidității. Paralizia progresează și, cu timpul, devine complet imobilizat, își pierde vocea și este constrâns să comunice cu ajutorul unui computer sofisticat (conceput special pentru el de un prieten), care poate fi controlat cu mișcări ale capului și globilor oculari, la o viteză de cincisprezece cuvinte pe minut.

Problema este următoarea: de la data când i s-a descoperit boala – scleroză laterală amiotrofică – până în ziua de astăzi au trecut 54 de ani! Nu se cunoaşte niciun caz în lume în care o persoană cu această boală gravă să fi supravieţuit mai bine de jumătate de secol. Ca să vă daţi seama cât de gravă este boala, trebuie să ştiţi că ea e una incurabilă, iar supraviețuirea medie de la debut până la moarte este de 2 până la 4 ani. Aproximativ 10% supraviețuiesc mai mult de 10 ani, dar, de obicei, se consideră că nu se poate trăi mai mult de 20 de ani cu această boală. Majoritatea celor afectaţi de această boală mor de la insuficiența respiratorie.

Care e secretul prin care Hawking a reuşit să supravieţuiască 54 de ani!? Dacă nu e vorba de vreun miracol medical, am putea trece şi la teorii ale conspiraţiei. Ca de exemplu, aceea că Hawking e mort demult şi a fost înlocuit de un cyborg / robot / dublură, pentru a arăta ca adevăratul Hawking în timpul aparițiilor publice.

Priviţi mai jos o serie de fotografii ale lui Hawking, de-a lungul anilor:

 

Adevaratul Hawking
  Adevaratul Hawking

 

Hawking, cativa ani mai tarziu
   Hawking, cativa ani mai tarziu

 

Hawking caruntit... si-a pierdut dintele de jos
  Hawking caruntit… si-a pierdut dintele de jos

 

Aici, Hawking are parul blond, nu carunt, iar dintii ii sunt ingalbeniti
   Aici, Hawking are parul blond, nu carunt, iar dintii ii sunt ingalbeniti

Priviţi mai jos cele două poze ale lui Hawking din 1982 şi 2007: deşi sunt 25 de ani diferenţă între ele, fizicianul pare că nu îmbătrâneşte, ci, din contra, că întinereşte!

Aşadar, n-ar fi exclus ca Hawking să fi murit demult, iar în locul să fi adus un impostor. De ce? Oare pentru că e nevoie de mesajele sale publice? Pentru că Hawking spunea că nu „există Dumnezeu”, iar acest lucru trebuie popularizat cu orice preţ în lume? Indiferent de motivaţie, există o anumită credibilitate în această teorie a conspirației. Având în vedere ceea ce știm despre scleroza laterală amiotrofică, ar părea foarte greu să credem că cineva ar putea trăi cu o astfel de boală mai bine de jumătate de secol…