O teorie a conspiraţiei paranoică: Ceauşescu ar fi dorit să construiască o navă spaţială românească, care să ajungă pe steaua Proxima Centauri, după un proiect Oberth – Tesla

3.805 vizualizari

Iată o teorie a conspiraţiei destul de interesantă, dar şi paranoică (la prima vedere):

* A existat un savant român, de etnie germană, pe nume Hermann Oberth (1894-1990), unul din inventatorii zborului cosmic. Despre el, nu întâmplător am scris în 2015 un articol (Savantul român Hermann Oberth, creatorul rachetei cosmice, a propus o invenţie uluitoare! O oglindă gigantică deasupra Pământului, pentru a crea un “mini-Soare” artificial!).

* În 1923 a publicat la editura germană Oldenbourg o lucrare de referinţă intitulată “Die Rakete zu den Planetenrăumen” (“Racheta în spaţiul interplanetar”).  Această lucrare, publicată în România abia în anul 1994 la iniţiativa astronautului Dumitru Dorin Prunariu, este deosebit de importantă deoarece cuprinde conceptele de bază ale astronauticii moderne, precum şi fundamentarea majorităţii aplicaţiilor vehiculelor spaţiale propulsate cu motoare-rachetă. Pe parcursul ei sunt descrise fazele zborului, efectele exercitate asupra organismului şi cele patru etape ale cuceririi spaţiului, numite de specialişti „cele patru teze ale lui Oberth”.

* Ei bine, aici intervine o informaţie foarte interesantă. Se pare că undeva în anii 20 ai secolului trecut, savantul român s-ar fi cunoscut şi chiar a avut o întâlnire cu un alt mare savant de renume mondial, Nikola Tesla. Cei doi oameni de ştiinţă renumiţi ar fi gândit şi proiectat împreună o navă spaţială capabilă de zboruri cosmice, dar care să meargă pe principii anti-gravitaţionale, cum doar Tesla era în stare să le elaboreze.

* Cercetările nu au fost date publicităţii niciodată, ci au fost ţinute secrete. Se pare că proiectul original al acestui vehicul spaţial anti-gravitaţional nu a rămas la Tesla, nefiind găsite între hârtiile confiscate de FBI de la savantul american la moartea acestuia (1943), ci a rămas undeva la Hermann Oberth, iar de la acesta a ajuns în mâinile fostei Siguranţei (de pe vremea României interbelice), respectiv a Securităţii (după cel de-al doilea război mondial).

* Ceauşescu ar fi aflat de la unul din generalii săi despre acest proiect şi a dat un ordin secret pentru proiectarea şi, eventual, construirea navei spaţiale Oberth-Tesla. Această navă spaţială ar fi fost capabilă de a ajunge până la acea mai îndepărtată planetă cunoscută din acea perioadă, Pluto, într-un timp record, de doar 1 lună. Dacă totul ar fi mers bine, acesta ar fi fost cel mai răsunător succes românesc din toate timpurile.

* Însă, se pare că Ceauşescu era şi mai ambiţios, şi ar fi vrut să trimită nava spaţială până la cea mai apropiată stea, Proxima Centauri, deşi i-ar fi trebuit vreo 700 de ani pentru a ajunge până acolo. Însă, între timp, ca urmare a unui accident intervenit la o întreprindere unde se începea construirea navei spaţiale, Ceauşescu a dat un ordin de abandonare a proiectului. Însă acesta se află undeva prin seifurile ascunse. Doar dacă ar fi scos la lumină…