O supoziţie înfiorătoare: au existat în lume mai multe focare independente de coronavirus, fără legătură cu Wuhan (China)? Declaraţii ciudate ale mai multor specialişti din lume

8.606 vizualizari

În acest articol, am să expun câteva lucruri care nu au fost prezentate prea mult în mass-media oficială, trecând prea repede neobservate, deşi ele sunt esenţiale pentru „cazul coronavirus”.

1) Giuseppe Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri din Milano, a spus într-un interviu acordat Reţelei Publice de Radio din Statele Unite faptul că în nordul Italiei circula o „pneumonie ciudată” în noiembrie-decembrie 2019, cu câteva săptămâni înainte ca medicii să fie conștienți de noul focar de coronavirus. „Medicii își aduc aminte că au observat o pneumonie foarte ciudată, foarte severă, în special la bătrâni, în decembrie și chiar în noiembrie”, a declarat specialistul italian. (Sursa: South China Morning Post). Astfel, se sugerează faptul că acest virus ar fi putut circula în Lombardia, nordul Italiei, chiar înainte de epidemia de la Wuhan din China.

2) Conform Institutului Superior de Sănătate din Italia, „nu este posibil de reconstruit, pentru toţi pacienţii, lanţul transmiterii infecţiei. Majoritatea cazurilor raportate în Italia au o legătură epidemiologică cu alte cazuri diagnosticate în Lombardia, Emilia Romagno şi Veneto, zonele cele mai afectate de epidemie” (Sursa: iss.it).

De ce este crucială afirmația de mai sus? Deoarece, ea susține că au existat mai multe grupuri de infecții simultane – astfel, mai mulţi „pacienți zero”. Există cazuri în Lombardia care nu au putut fi plasate într-un lanț de infecții, iar acest lucru ar putea să fie valabil și pentru alte zone. Având în vedere că virusul a izbucnit separat, în regiuni disparate din Italia, ne putem aștepta și la identificarea grupurilor infecțioase independente în aceste regiuni. Aceasta ar însemna că Italia a fost lovită de mai multe „semnături” individuale ale virusului.

3) A fost focarul italian cauzat de infecțiile din China? Şi da și nu. Înainte de 20 februarie 2020, în Italia existau doar 3 cazuri de infecție cu coronavirus, doi turiști din Wuhan, China, confirmați pe 30 ianuarie și un bărbat italian care s-a întors la Roma de la Wuhan pe 6 februarie. Acestea au fost în mod clar cazuri importate în Italia, care nu a înregistrat noi infecții în următoarele 2 săptămâni.

Apoi, dintr-o dată, au apărut noi infecții care nu aveau legătură cu China. Pe 19 februarie 2020, Direcţia de sănătate din Lombardia a emis o declarație potrivit căreia un bărbat italian de 38 de ani a fost diagnosticat cu noul coronavirus, devenind al 4-lea caz confirmat în Italia. Bărbatul nu a călătorit niciodată în China și nu a avut niciun contact cu pacienții chinezi confirmați.

Imediat după ce acest pacient a fost diagnosticat, Italia a cunoscut un focar major de infecţii. Într-o zi, numărul de cazuri confirmate a crescut la 20 și, după puțin mai mult de trei săptămâni, Italia a avut 17.660 de cazuri confirmate. Italienii n-au reuşit să găsească nici până acum „pacientul zero”.

4) Pe 21 februarie 2020, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, declara că „toate cazurile pe care le vedem în restul lumii, deşi sunt mici, nu sunt legate de Wuhan sau China, iar acest lucru e îngrijorător” (sursa: cnbc.com).

Aşadar, chiar directorul OMS recunoştea în februarie 2020 că alte cazuri din lume par a nu avea legătură cu Wuhan sau China, ci sunt independente de ele.

5) În Coreea de Sud, scenariul se repetă, la fel ca în Italia. Țara a cunoscut 30 de cazuri importate de coronavirus Covid-29, care au început pe 20 ianuarie 2020, toate având legături cu epidemia originară din Wuhan. Dar apoi, Coreea de Sud a descoperit „pacientul nr. 31”, o femeie sud-coreeană de 61 de ani, diagnosticată cu noul coronavirus pe 18 februarie. Acest pacient „local” nu avea legături cu China, nu a avut contact cu niciun chinez și niciun contact cu vreunul din sud-coreenii infectați. Infecția ei a fost o sursă sud-coreeană „autohtonă”.

Citez de pe straitstimes.com: „(…) Pacientul nr.31 – o coreeană de 61 de ani, care avea dureri în gât pe 8 februarie și a fost diagnosticată marți. Nu este clar cum ar fi putut contracta virusul, deoarece nu a călătorit în străinătate recent și nu a avut niciun contact cu toate cazurile confirmate înaintea ei”.

La fel ca şi în Italia, focarul din Coreea de Sud a explodat rapid după descoperirea pacientului nr. 31. Până a doua zi, 19 februarie (Italia a fost 21 februarie, pentru comparație), au existat 58 de cazuri confirmate în Coreea de Sud, ajungându-se la 1.000 în mai puțin de o săptămână. După mai bine de 3 săptămâni, Coreea de Sud avea peste 8.000 de cazuri confirmate. Ar părea acum probabil că Italia şi Coreea de Sud să fi fost infectate aproape în același timp. Coincidenţă, nu?

CONCLUZIA GENERALĂ. O infecţie cu un virus, care se răspândeşte „natural”, trebuie să aibă un „pacient zero” şi, pornind de la acest pacient zero, să existe legătură cu toate persoanele infectate ulterior. Am oferit mai multe surse şi declaraţii ale unor specialişti care ar putea sugera faptul că această epidemie de coronavirus Covid-19 e posibil să aibă mai multe locaţii de focare, existând cazuri fără legături dovedite cu o sursă originară. Asta ar putea naşte suspiciunea că acest agent patogen eliberat în mod deliberat. Desigur, asta e doar o supoziţie, neexistând dovezi clare pentru ea… până la urmă voi cititorii puteţi decide, având propriul discernământ, care e adevărul.