O profeţie evreiască de 700 ani crede că Mesia va veni în lume, odată cu declanşarea războiului cu Iranul

  •  
  •  
  •  
  •  

Evreii familiari cu vechea compilaţie a exegezelor aggadice, denumite Yalkut Shimoni, au observat în ultimele săptămâni că tensiunile dintre Iran şi Arabia Saudită din ultima perioadă se potriveşte cu o profeţie care spune că în acel an Mesia, regele care ar mântui Israelul şi lumea, va apărea. Recentul complot descoperit privind asasinarea ambasadorului Arabiei Saudite în SUA de către forţele speciale iraniene (vezi articolul https://www.lovendal.ro/wp52/sua-a-inventat-un-complot-terorist-pentru-a-permite-israelului-sa-atace-iranul/), dar şi rapoartele care arată faptul că naţiunile arabe presează Occidentul să atace Iranul, par să se potrivească în cronologia evenimentelor prezise în Yalkut Shimoni.

Iată fragmentul profeţiei:

„Rabinul Yitzchak a spus: ‘În anul în care Regele-Mesia apare, toate naţiunile se provoacă între ele. Regele Persiei îl provoacă pe regele arab, iar regele arab se întoarce către Aram pentru sfat. Şi regele Persiei se întoarce şi distruge lumea întreagă. Şi toate naţiunile lumii intră în panică, sunt neputincioase şi au durerile unei femei însărcinate. Şi Israelul se află în panică şi neputincios, întrebând: „Şi acum ce să facem? Unde să ne ducem?”, iar eu le răspund: „Fiii mei, să nu vă fie frică. Tot ce-am făcut, am făcut pentru voi. De ce vă e frică? Nu vă fie, pentru că timpul mântuirii voastre a sosit.”

Persia este cunoscută ca fiind statul Iran, iar „regele arab” se referă la regele statului de astăzi, adică Arabia Saudită. „Aram” din textul de mai sus înseamnă „Edom”, care în ebraica veche se referea la Europa sau Occidentul. Dacă textul ar fi luat serios cuvânt cu cuvânt ar însemna că mare parte din lume ar fi distrusă de către Iran, înainte ca Mesia să păşească în lume. Yalkut Shimoni este o compilaţie ce are cel puţin 700 de ani vechime, o copie a sa fiind consemnată în anul 1310.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu