O poză cât o mie de cuvinte: iată ce viitor ne pregătesc elitele! Un super-miliardar trece rânjind lângă oamenii-zombi scufundaţi în realitatea virtuală!

7.651 vizualizari

realitatea virtualaImaginea de la începutul articolului arată ca o copertă pentru un nou film SF. Un super-miliardar, cu un zâmbet pe faţă, păşeşte lângă „dronele umane”, legate la mașini și oarbe față de realitatea din jur. Oamenii-zombi poartă măști de plastic, cu ajutorul cărora experimentează „realitatea virtuală”.

Super-miliardarului îi râde faţa de bucurie, odată ce trece pe lângă subiecţii săi, pentru a se îndrepta spre scenă, acolo unde aşteaptă să fie adulat. Mai târziu în noapte, în vasta sa reţea virtuală creată de el, îşi va citi laudele, pline de superlative, el aducând omenirea spre această nouă viziune a viitorului.

Numai că tot ce-am scris mai sus nu este un film SF, ci o realitate, iar super-miliardarul nostru nu este nimeni altul decât Mark Zuckerberg, şeful Facebook, care a participat la Mobile World Congress, în Barcelona (Spania). Participanţii la Congresul de la Barcelona nu au remarcat că pe lângă ei a trecut boss-ul Facebook-ului, şi asta pentru că toţi şi-au pus pe faţă casca de realitate virtuală de la Samsung. 

Ce vă spune vouă imaginea de mai sus? Mie îmi spune că miliardarii vor trăi în lumea reală, iar noi, vom fi târâiţi în viitorul apropiat, într-o lume virtuală, unde creierele ne vor fi „furate”, noi comportându-ne asemenea roboţilor. Vi se pare a fi „cool”? Mie unul nu…

alegoria viitorului