O „lume pierdută” a fost găsită într-o dolină gigantică din China


Dolinele din provincia Hubei din China sunt atât de mari încât este posibil să găsim ecosisteme întregi în interiorul lor. Sună ca dintr-un film din Jurassic Park, dar oamenii de știință din China au descoperit ceea ce pare a fi o lume pierdută în miniatură ascunsă într-o dolină din Hubei.

Gaura, care coboară 200 de metri în pământ, s-a descoperit că găzduiește o mică pădure cu copaci și plante străvechi, care se bazează doar pe lumina Soarelui de pe vârful dolinei. Potrivit expertului în peșteri George Veni, astfel de doline există în regiune, deoarece topografia carstică a Chinei este deosebit de favorabilă formării lor.

„Din cauza diferențelor locale de geologie, climă și alți factori, modul în care carstul apare la suprafață poate fi dramatic diferit”, a declarat el. „Așadar, în China, aveți acest carst incredibil de spectaculos din punct de vedere vizual, cu doline enorme și intrări uriașe în peșteri. În alte părți ale lumii, chiar nu observi nimic, având 1 sau 2 metri în diametru”.

Dolina recent explorată, care este situată în regiunea autonomă Guangxi Zhuang din China, ar putea oferi cercetătorilor o comoară de date, oferind o oportunitate unică de a studia copacii și plantele care au evoluat într-un mediu relativ închis pe o perioadă lungă de timp. Totuși, probabil că nu vor fi dinozauri acolo…

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO