O formaţie hip-hop din America prezintă pe coperta unui album explozia celor două turnuri gemene din New York, cu câteva luni înainte de atacul terorist de pe 9/11!

3.493 vizualizari

TheCoup Party MusicImaginea din stânga articolului reprezintă coperta albumului Party Music al grupului hip-hop The Coup; aceasta a fost realizată în iunie 2001 şi înfăţişa formaţia pe fundalul unei explozii la World Trade Center, o extraordinară asemănare cu realitatea atacurilor din 11 septembrie 2001. Doar o precogniţie uluitoare!?

Un membru al formaţiei agită două bastoane pe care le ţine între degele mari şi arătătoare, ca şi când ar fi dirijat explozia. „Boots” Riley, unul dintre solişti, a explicat astfel simbolismul imaginii de pe copertă: „Mie şi fotografului ne-a venit ideea. Am făcut pozele pe 15 mai 2001. Orice asemănări sunt doar o coincidenţă; iniţial imaginea se dorea a fi o metaforă a distrugerii capitalismului, în care muzica aruncă în aer turnurile capitaliste.”

Albumul urma să fie difuzat în noiembrie 2001. După atacul terorist, coperta a fost rapid refăcută.

M-am uitat puţin pe Wikipedia şi am aflat că, începând din 1990, The Coup promovează un hip-hop politic radical, care, prin versurile sale violente, critică politica americană, capitalismul şi brutalitatea poliţiei. Eu nu cred în coincidenţă, aşa că acest album chiar că mă pune pe gânduri. Într-un articol din iunie 2012 vorbeam despre o „coincidenţă” asemănătoare (https://www.lovendal.ro/wp52/o-revista-rusa-publica-un-afis-ciudat-care-profeteste-evenimentele-teroriste-din-11-septembrie-2001-cu-8-zile-inainte-de-aparitia-lor/); în afişul unei reviste ruseşti, cu 8 zile înainte de evenimentele teroriste de pe 9/11, apar desenate (într-o reclamă) cele două turnuri gemene new-yorkeze, ce sunt traversate de o linie roşie, în locurile unde cele două avioane s-au prăbuşit. Totul e prea ciudat!