O epidemie îngrijărătoare de rabie a izbucnit în regiunea unde a căzut meteoritul de la Chelyabinsk. Un virus extraterestru? Vor invada străzile animalele turbate?

4.667 vizualizari

De pe The Moscow Times aflăm o ştire îngrijorătoare:

„O stare de urgenţă a fost declarată în regiunea Chelyabinsk (Rusia), ca urmare a unei epidemii de rabie în rândul animalelor, au anunţat oficialităţile într-un comunicat oficial. Într-un decret postat pe website-ul administraţiei acestei regiuni, Ivan Feklin, guvernator-adjunct al regiunii şi şeful comisiei de urgenţă pentru luarea măsurilor împotriva epidemiei de rabie, a instituit o serie de acţiuni complexe pentru stabilizarea acestei epidemii de rabie. Bugetul regional alocat acestui scop este de 2,44 milioane de ruble (78.000 de dolari).”

În primul rând, pentru cei care nu cunoaşteţi, rabia se mai numeşte în termeni populari şi turbare. În al doilea rând, nu vi se pare tare ciudat că această epidemie a apărut brusc  cam după o lună după celebrul eveniment din 15 februarie 2013, când în regiunea Chelyabinsk s-a prăbuşit un meteorit? A fost provocată această rabie de un virus extraterestru aflat pe acel meteorit? E periculos şi pentru om? Deocamdată nu se ştie, dar demult se bănuieşte că există o legătură directă dintre prăbuşirile de comete, meteoriţi şi asteroizi pe Pământ cu izbucnirea unor epidemii mai mult sau mai puţin grave.

Într-un articol interesant publicat în 2010 în revista de cosmologie „Journal of Cosmology” se vorbeşte pe larg despre această ipoteză. Citez din acel articol:

„Toate vechile civilizații ale lumii, fără excepție, au privit cometele, cu un sentiment de frică și uimire. Cometele au fost considerate a aduce blesteme, boală şi moarte, creşterea poftei de vărsare de sânge în războaie şi contaminarea recoltelor (…) Dacă o cometă trecătoare sau un alt obiect ceresc asemănător poate depozita viruşi şi microorganisme, care să le ‘arunce’ pe această planetă, acest lucru explică de ce vechii astronomi şi vechile civilizaţii au atribuit epidemiile periodice acestor corpuri cereşti”.

De exemplu, marea epidemie ateniană din anul 430 î.Hr. poate fi atribuită unui corp ceresc, căci epidemia a fost localizată geografic, dispărând la fel de repede cum a apărut; de asemenea, nicio sursă de apariţie a bolii n-a putut fi identificată.

Într-un articol din iulie 2011 (https://www.lovendal.ro/wp52/un-secret-ascuns-omenirii-gripa-si-alte-epidemii-produse-de-absintos-steaua-mortii-din-biblie/) vorbeam despre legătura misterioasă dintre diversele epidemii de boli grave din istoria omenirii şi „steaua morţii” – steaua Absintos – din Biblie. Maica Mariaelena Bianchessi a făcut diverse cercetări în această direcţie, iar cercetările sale au fost incluse în monumentala capodoperă a papei Benedict al XIV-lea (1675-1758), intitulată „Institutiones ecclesiasticae”, şi în care a fost dezvăluită sursa marilor epidemii ale lumii, ce au cauzat atâtea morţi, schimbând destinul umanităţii.

Să sperăm că epidemia de rabie din Chelyabinsk nu este gravă şi va fi stăpânită la nivel local. Pentru că, sincer, nu mi-aş dori vreodată să văd pe străzi o mulţime de pisici sau câini turbaţi care atacă oamenii, muşcându-i…