Site de secrete, stiinta si metafizica

O bacterie mortală ameninţă să distrugă portocalele din lume! Nu e cumva o conspiraţie pusă la cale de maleficul concern Monsanto?

9 12

portocale otraviteYahoo News ne anunţă cu îngrijorare că portocalele sunt atinse de o boală incurabilă aşa că…în câţiva ani s-ar putea să spunem adio acestui fruct delicios. Citez din ştire:

Recolta de 9 miliarde de dolari de portocale din Florida (cel mai mare producător mondial după Brazilia), s-ar putea să nu supravieţuiască unei boli incurabile care ameninţă să distrugă aceste citrice din Statele Unite. Boala, cunoscută sub numele de “înverzirea citrică” sau “huanglongbing”, e cauzată de o bacterie, Candidatus Liberibacter asiaticus. Bacteria se răspândeşte de la arbore la arbore prin intermediul unei insecte minuscule, Citrus psyllid asiatica.

Un portocal afectat de “înverzirea citrică” poate să nu prezinte simptome ani de zile. Apoi, frunzele se îngălbenesc şi cad, în timp ce fructele portocalului nu mai ajung la maturitate, căzând la pământ prematur, înainte ca arborele să moară încet. Nu există deocamdată leac cunoscut pentru “înverzirea citrică” (ce poate afecta şi alte citrice, ca grapefruit sau lămâi), în ciuda numeroasele încercări din laboratoare. Bacteria Candidatus e atât de devastatoare asupra citricelor, încât a fost declarată armă biologică în 2003.

P.S. Aş fi capabil să spun că această boală nu e întâmplătoare. Cineva din umbră urmăreşte ceva. Eu bănuiesc că în spatele său se află puternicul şi maleficul concern american Monsanto (căruia, în curând o să-i dedic un articol separat). De ce? Pentru a-şi vinde pe piaţă tratamentul-minune, care o să-l scoată cât de curând (se merge pe principiul binecunoscut: creăm mai întâi un virus periculos şi apoi vindem pe piaţă remediul împotriva virusului). Sau poate că Monsanto vrea să distrugă citricele din lume pentru a-şi vinde periculoasele sale alimente şi plante modificate genetic.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie