Nu e de glumă: reactorul 4 de la Centrala nucleară de la Fukushima ar putea distruge oricând planeta şi civilizaţia omenească

5.779 vizualizari

Vorbeam într-un articol recent despre faptul că nimeni nu va mai putea trăi în Japonia după 31 martie 2015, datorită nivelurilor ridicate de radiaţii ale centralei atomice de la Fukushima (https://www.lovendal.ro/wp52/nimeni-nu-va-mai-putea-trai-in-japonia-dupa-31-martie-2015-datorita-nivelurilor-mortale-de-radiatie/). Presa din întreaga lume acordă puţin spaţiu îngrijorării privind radiaţiile de la centrala nucleară japoneză, ţinându-ne ocupaţi, în schimb, cu ştiri absolut neimportante, ca de exemplu alegerile din Franţa. Contează atât de mult că preşedintele X se schimbă cu preşedintele Y sau că întreaga omenire se află în pericol datorită radiaţiilor de la centrala Fukushima?

Dacă, de exemplu, în Japonia ar avea loc în aceste zile un cutremur de intensitate medie (şi e posibil, ţinând cont de zona seismică activă a Japoniei), centrala de la Fukushima ar fi atât de afectată, încât ar elibera de 85 de ori mai multe radiaţii decât a făcut-o catastrofa nucleară de la Cernobîl din 1986, ceea ce ar însemna un adevărat dezastru pentru omenire.

„Nu-i nicio exagerare să spunem că soarta Japoniei şi a întregii lumi depinde de reactorul nr.4 a Centralei de la Fukushima”, aceasta este declaraţia domnului Mitsuhei Murata, fost ambasador al Japoniei în Elveţia şi Senegal, şi director executiv al Societăţii Japoneze pentru un Sistem Global şi Etică. O declaraţie uimitoare care ar trebui să fie pe prima pagină a tuturor canalelor de ştiri din lume… Şi are dreptate. Dacă reactorul nr.4 ar suferi chiar şi un cutremur minor, radiaţiile eliberate ar pune în pericol viaţa întregii umanităţi la nivelul tuturor continentelor. Şi asta nu o spun eu, ci Robert Alvarez, fost consilier al secretarului de stat pentru Securitate Naţională şi Mediu al SUA: „Reactorul nr.4 se află la circa 30 de metri sub pământ, fiind distrus în mare parte, din punct de vedere structural. Dacă ar avea loc un cutremur sau alt eveniment asemănător, acest lucru ar putea produce radiaţii catastrofice”.

Aşa cum am spus mai sus, în acest caz, eliberarea de Cesium-137 radioactiv în atmosferă ar fi de 85 de ori mai mare decât catastrofa de la Cernobîl, iar acest lucru „ar putea distruge mediul planetar şi civilizaţia noastră” (citat din articolul publicat pe site-ul akiomatsumura.com). Iată o chestiune gravă ce ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi…