Noul papă ales, Francisc I, poate distruge Biserica Catolică din interior, întrucât este iezuit şi face parte, astfel, din Oculta Mondială

10.057 vizualizari

Premizele alegerii noului papă nu sunt chiar bune. Citez de pe hotnews.ro:

„Noul Suveran Pontif, Jorge Mario Bergoglio, s-a născut la 17 decembrie 1936 în Argentina. A devenit Arhiepiscop de Buenos Aires în 1998, iar în 2001 a fost ridicat la rangul de cardinal, conform Wikipedia. După ce a absolvit seminarul din Villa Devoto, Bergoglio a intrat în Societatea lui Isus, la 11 martie 1958. A obţinut licenţa în filosofie la Maximo Colegio San Jose din oraşul San Miguel, apoi a predat literatură şi psihologia. A fost hirotonisit la 13 decembrie 1969 de către Arhiepiscopul Ramon Jose Castellano. Impresionaţi de abilităţile sale de conducător, Societatea lui Isus l-a promovat pe Bergoglio până în funcţia de rector al seminarului din San Miguel.

În calitate de cardinal, a ocupat mai multe poziţii administrative, devenind membru al Comisiei pentru America Latină şi al Consiliului Familiei. S-a făcut cunoscut prin smerenia sa, conservatorismul doctrinar şi angajamentul faţă de justiţia socială. Trăieşte într-o locuinţă mică, a renunţat la limuzina cu şofer în favoarea transportului în comun şi îşi găteşte singur.

La moartea Papei Ioan Paul al II-lea, Jose Mario Bergoglio a fost considerat „papabil” şi a participat la conclavul din anul 2005, în care a fost ales Papa Benedict al XVI-lea. În septembrie 2012, acesta a criticat preoţii care refuză să-şi boteze copiii născuţi în afara căsătoriei, numindu-i „ipocriţi”.

Un fum alb a ieşit miercuri seara din coşul Capelei Sixtine, semnificând faptul că Biserica Catolică are un nou papă. Clopotele Basilicii Sfântul Petru au început să răsune, confirmând alegerea celui de-al 266-lea papa din istoria Bisericii Catolice, după demisia istorică a lui Benedict al XVI-lea.”

P.S. Acum, să-mi spun părerea mea despre acest nou papă. În primul rând, avem câteva „premiere” notabile:
* este primul papă latino-american;
* este primul papă non-european de peste 1 mileniu;
* este primul papă iezuit;
* este primul care introduce un nou nume: Francisc I.

În al doilea rând, e interesant faptul că Jorge Mario Bergoglio şi-a ales numele de Francisc I, exact acelaşi nume purtându-l un celebru rege francez, Francisc I (1494-1547), rivalul de moarte al regelui Spaniei şi împăratului Imperiului Romano-German, Carol Quintul. Dacă ne uităm puţin la realizările regelui francez, acesta a fost primul care a încheiat o alianţă cu Imperiul Otoman. Această alianţă, în acele vremuri, a declanşat un mare scandal în lumea creştină (ameninţată de otomanii de religie musulmană), fiind considerată drept o „alianţă ticăloasă, o uniune profană între crinul francez şi semiluna otomană”. Francisc I a fost chiar acuzat atunci că a vândut creştinismul musulmanilor, făcând „pact cu diavolul”. Dacă pornim de la această analogie, putem spune că viitorul papă Francisc I va vinde şi el creştinismul, făcând un „pact cu diavolul”?

În al treilea rând, observ că noul papă face parte din rândul iezuiţilor… O, Dumnezeule, nu-mi vine a crede! Acum câteva zile vorbeam în acest articol (https://www.lovendal.ro/wp52/o-parte-din-oculta-mondiala-condusa-de-papa-cel-negru-al-iezuitilor-doreste-scoaterea-din-scena-a-papei-a-reginei-angliei-si-olandei-dar-si-a-lui-obama/) despre o conspiraţie a „papei cel Negru” (adică şeful iezuiţilor de la Vatican), de scoatere din scenă a papei Benedict al XVI-lea, dar şi a unor lideri marcanţi ai lumii (regina Angliei, Olandei, preşedintele SUA). Acum, această conspiraţie prinde şi mai mult contur, odată cu înscăunarea unui iezuit (primul din istorie!) pe scaunul potinfical. Dacă Vaticanul va ajunge sub controlul total al iezuiţilor, Biserica Catolică va fi distrusă din interior, şi asta întrucât se crede că iezuiţii fac parte din Oculta Mondială. Citiţi mai multe despre adevărata putere a iezuiţilor, în acest articol cuprinzător şi bine documentat: https://www.lovendal.ro/wp52/ordinul-iezuitilor-al-vaticanului-si-papa-cel-negru-adevaratii-conducatori-ai-lumii/.

Odată ce voi afla informaţii noi, voi reveni cu noi articole despre acest nou papă.