Ninge abundent în Arabia Saudită şi Iordania (ţări tropicale), iar în Rusia avem o iarnă aproape fără zăpadă! Cine se joacă pe ascuns cu arma climatică!?

3.724 vizualizari

Dintr-o postare de pe pagina de Facebook a lui Cristian Puscasu, aflăm că domnia sa, aflat cu familia într-o excursie în Iordania, a rămas blocat în zăpadă pe 21 ianuarie 2020. În Iordania, zăpadă? Într-o ţară situată în Orientul Apropiat, nu departe de zona tropicală, în care cresc palmieri, bananieri, portocali şi alţi arbuşti (sub)tropicali? În care media temperaturii în luna ianuarie este de 13 grade Celsius? Da, se pare că şi acolo sunt perioade din iarnă în care poate ninge atât de mult încât să rămâi înzăpezit cu maşina. Şi asta în contradicţie cu iarna extrem de blândă din România din perioada aceasta, în care zăpada şi gerul nu s-au văzut în multe părţi ale ţării.

Să trecem la o ţară mai sudică, situată în zona tropicală a Orientului Mijlociu, Arabia Saudită. Aşa cum ne spune o ştire de pe 13 ianuarie 2020 de pe digi.ro, în plin deşert arab, în Arabia Saudită, a nins ca în basme. Fenomenul meteo extrem a afectat nordul și estul țării, regiuni în care ultima ninsoare a avut loc în urmă cu 4 ani. De regulă, în aceste zone, temperatura medie din această perioadă este de aproximativ 11 grade.

Bun… e clar că în ultimii ani se întâmplă ceva cu clima, ceva neobişnuit. În Rusia, unde iernile erau, de obicei, extrem de geroase şi pline de zăpadă, în perioada aceasta sunt suspect de blânde şi călduroase. Un deputat rus, Juravliov, a declarat recent (vedeţi ştirea de pe libertatea.ro), că de vină pentru iarna fără zăpadă din Rusia ar fi americanii, care ar folosi arma climatică.

Bun, e adevărat că SUA deţine o armă climatică (a folosit-o cu succes în războiul din Vietnam, asta e certitudine), dar, să nu uităm că şi ruşii au o asemenea armă. Şi cine ştie câte state din lume o deţin. Eu nu cred în „încălzirea globală din cauza activităţii umane” şi nu cred că aceste schimbări climatice îşi au originea în încălzirea globală. Însă, cred mai degrabă că în lume se fac, în secret, tot felul de experimente cu arme climatice, deşi acestea sunt interzise conform unui Acord ONU.

Multe secrete ni se ascund, iar noi habar n-avem…