Nimeni nu va mai putea trăi în Japonia după 31 martie 2015, datorită nivelurilor mortale de radiaţie

3.383 vizualizari

Prof. Takeda Kunihikode la Univ.din Chubu (Japonia) a estimat că nimeni nu va mai putea trăi în Japonia după data de 31 martie 2015. Conform explicaţiilor sale, doza anuală de radiaţii va ajunge la 5mSv/an în 3 ani şi 4 luni, începând cu ianuarie 2012.

El a făcut aceste calcule, după ce a primit datele privind radiaţiile de la unul din cititorii săi. Persoana respectivă a măsurat radiaţiile de trei ori pe zi, la locul de muncă, în casa sa şi în holul prefecturii Mie (aflată la 500 km de Fukushima). Prof. Takeda admite că aceste date sunt suficiente din punct de vedere ştiinţific.

În Japonia, nivelul de radiaţie a tot crescut începând cu septembrie 2011, şi în special datorită scurgerilor radioactive imense de la centrala atomică de la Fukushima. În ecuaţiile liniare (y=ax+b), media din ianuarie până în martie (=b) este de 0.10 μSv/oră, iar a este +0.004 μSv/oră. y atinge 5mSv/an în 3 ani şi 3 luni, aşa că doza anuală va fi de peste 5mSv/an în 3 ani şi 4 luni, începând cu ianuarie 2012; deci, data limită va fi de 31 martie 2015.

P.S. Sursa articolului este site-ul japonez Takedatenet.com, tradus cu ajutorul lui Google Translate…aşa că îmi cer scuze pentru eventualele greşeli. Oricum, ideea principală rămâne aceasta: un profesor crede că Japonia va fi o ţară pustie după martie 2015…