Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

N-am mai văzut vreodată în viaţa mea o poză mai misterioasă şi mai înfiorătoare: fotografia familiei Cooper! Ce naiba atârnă de tavan!?

239

cadavru atarnand din tavanUna dintre cele mai misterioase şi mai înfiorătoare poze pe care am văzut-o vreodată este poza familiei Cooper, în care, pe lângă cele două femei şi doi copii, în fundal se poate vedea o “fantomă a unui cadavru”, care pare că atârnă de tavan, cu capul şi mâinile în jos. Fotografia a fost realizată acum 50 de ani şi, deşi mulţi au încercat o explicaţie, nu s-a reuşit niciuna până în prezent.

Povestea din spatele acestei poze este una simplă, deși variază în funcție de sursă. Se pare că familia Cooper s-a mutat într-o casă nouă și a dorit să facă o poză de sărbători. De aici încep două variante ale fotografiei. Prima variantă ar fi aceea că acest cadavru agăţat de tavan a apărut pe poză doar după ce filmul a fost developat, ceea ce a făcut ca familia Cooper să se mute imediat din noua lor casă. O a doua variantă ar fi aceea că acolo se afla chiar un cadavru care a căzut în momentul fotografiei, familia Cooper reacționând numai imediat după ce fotografia a fost făcută; evident, cei din familia Cooper, şi în acest caz, s-au mutat din casă.

Analizând puţin această poză, putem trage următoarele concluzii. În primul rând, umbrele. Cadavrul pare să aibă o umbră clară, ceea ce arată că este un obiect care nu permite luminii să treacă prin el. Membrii familiei din imagine au şi ei umbre în spatele lor, de la sursa de lumină emisă de aparatul de fotografiat, având o direcție similară cu umbra corpului agățat. În plus, acest cadavru pare luminat şi de lumânările din faţa sa.

În al doilea rând, priviţi mâna stângă a cadavrului… aceasta pare a fi puţin blurată, ca şi cum ar fi o mişcare rapidă sau poate că această fotografie a fost modificată.

În al treilea rând, ciudat e faptul că faţa cadavrului pare a fi complet neagră; ori e ceva paranormal, ori există o lipsă a luminii în această direcție.

Unii spunfotografia ar fi putut fi modificată printr-o tehnică veche cunoscută sub numele de dubla expunere”, dar dubla expunere, de obicei, face ca luminatreacă prin obiecte, dar nu şi în cazul acesta. În concluzie, fotografia nu prezintă multe dovezi că ar fi fost modificată.

Aşadar, fie că această imagine este una paranormală, fie că cineva a vrut să facă o glumă, atârnând un fel de trup de tavan… Ce adevăr credeţi că se află în spatele acestei fotografii misterioase?

Orgoni Crystal