Motorola doreşte să ne „tatuăm electronic” pe piele. Astfel, Oculta Mondială ne va auzi vorbele, ne va monitoriza deplasările şi ne va supune „detectorului de minciuni”!

2.923 vizualizari

tatuaj electronic 3De pe site-ul de ştiri alternative End the Lie.com am aflat o poveste ca din filmele SF: compania Motorola, deţinută acum de Google, a patentat o tehnologie revoluţionară prin care un tatuaj electronic să fie plasat pe gâtul fiecărei persoane, acesta putând acţiona ca un telefon mobil, ca un detector de minciuni şi ca un display digital. Tatuajul electronic ar elimina zgomotul de fundal ce poate distorsiona convorbirile telefonice, prin captarea vibraţiilor sau sunetelor direct din gâtul utilizatorului. Tatuajul ar urma să aibă propria sursă încorporată de alimentare şi ar transmite sunetul prin Bluetooth, sau tehnologiile NFC / ZigBee.

Invenţia Motorola mai spune că tatuajul ar putea fi folosit ca detector de minciuni, prin măsurarea conductibilităţii electrice a pielii, proces denumit „răspuns galvanic al pielii”. Acesta este folosit pentru a indica stimularea fiziologică şi psihologică, ambele fiind legate de gradul de umiditate al pielii ce provoacă o variaţie în conductibilitatea electrică. Aşadar, un utilizator nervos sau mincinos ar putea prezenta un „răspuns galvanic al pielii” diferit faţă de un utilizator mai încrezător şi care spune adevărul. Într-adevăr, conductibilitatea pielii este o caracteristică folosită în mod obişnuit în testele poligraf.

Tatuajul electronic ar putea fi chiar ca un „display”, cu o interfaţă de utilizator, fiind capabil de a controla la distanţă un dispozitiv cu simple comenzi de genul „mute”. Dar, felul în care utilizatorii ar putea opera un touchscreen atât de minuscul nu este încă cunoscut. Acest tatuaj ar putea comunica nu doar cu smartphone-uri ci şi cu tablete sau alte dispozitive mobile.

Schema tatuajului electronic o puteţi observa mai jos:

tatuaj electronic Motorola

P.S. Această ştire vine să confirme încă o dată faptul că se urmăreşte în viitorul apropiat „marcarea” şi „chip-area” oamenilor cu tot felul de dispozitive electronice, pentru urmărirea şi controlul lor de către Oculta Mondială. Acest tatuaj electronic va funcţiona cu siguranţă şi ca un receptor GPS, astfel încât vom putea fi urmăriţi pas cu pas ceea ce facem. Şi, în plus, nu înţeleg de ce-ar trebui să fie folosit acest tatuaj şi ca detector de minciuni!? Ca şi cum cineva, de la distanţă, ar asculta tot ceea ce vorbim şi va monitoriza în acelaşi timp minciunile sau adevărurile spuse. Un asemenea „tatuaj” nu-l voi accepta niciodată în viaţa mea, nici să fie obligatoriu!