Misterul cazului Emmiemarie Jones, femeia care a pretins că a născut virgină, fără “ajutorul” vreunui bărbat

  •  
  •  
  •  
  •  

Ziarul britanic The Telegraph pune problema, într-un interesant articol, dacă o femeie poate rămâne însărcinată fără “ajutorul” unui bărbat. Totul a pornit dintr-un articol din 1955, apărut în “Sunday Pictorial”, în care o femeie pe nume Emmiemarie Jones susţinea că ea o născuse pe fiica sa în vârstă de 11 ani, fără contribuţia vreunui bărbat! În articolul dina cele timpuri, se suţinea că doctorii ar fi de acord că este posibil aşa ceva, acest lucru nefiind un mit, datorându-se unei afecţiuni extrem de rare, denumită partenogeneză, în care ovulul din interiorul aparatului genital femeiesc începe să se dividă singur, fără a fi fertilizat. Atât Jones, cât şi fiica ei au trecut printr-o serie de teste medicale, iar doctorii din acele timpuri le-au spus că e chiar posibil ca un copil să se nască fără sperma unui tată.

Totuşi, pentru a fi mai siguri, specialiştii au decis să se efectueze o grefă de piele de la mamă la fiică şi invers, deoarece medicii credeau că dacă grefa va fi acceptată, acest lucru era o indicaţie a faptului că fiica ei nu avea tată biologic. Totuşi, testul de grefă a căzut, iar apoi, cazul Jones a căzut în obscuritate.

În anii care au urmat, genetica şi biologia au relevat faptul că partenogeneza este imposibil la oameni din punct de vedere biologic, punând astfel capăt conceptului de “naştere virgină”. În 1984, geneticienii au descoperit un mecanism în jurul ADN-ului uman prin care face imposibilă “naşterea virgină”. Unele din gene pe care le moştenim de la mama noastră sunt “blocate” şi astfel, inaccesibile, astfel că un copil nu poate conţine toate genele doar de la mamă…jumătate din codul nostru trebuie să provină de la un tată.

Şi totuşi… Emmimarie a fost investigată pe larg de doctori şi jurnalişti. Părea o femeie extrem de sinceră şi părea extrem de improbabil ca ea să fi persistat asupra acestei “naşteri virgine” dacă totul ar fi fost doar o simplă farsă. Atunci cum a rămas Emmiemarie însărcinată? Ea, în 1944, în momentul când a rămas gravidă, a stat mult timp în spital. Dacă sub sedare, cineva a profitat de ea, fără ca ea să-şi dea seama? Sau dacă a făcut parte dintr-un experiment secret, al unei agenţii guvernamentale? Nu se ştie, dar povestea sa încă rămâne un mister neelucidat.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu