Miliardarul american Elon Musk are planuri nebuneşti: el vrea să creeze un „cordon neuronal”, care să lege creierul uman direct la calculator! Astfel, noi vom putea „uploada” o mulţime de cunoştinţe…


Preşedintele corporaţiei Tesla, Elon Musk, este cunoscut pentru proiectele sale extrem de inovatoare și pentru stilul său futurist de gândire. De-a lungul anilor, el a provocat rumoare în comunitatea științifică și tehnologică cu noi soluții la viața modernă, dar există zvonuri că Musk este pe cale să facă mutarea cea mai îndrăzneaţă.

Astfel, mai mulţi insideri au sugerat că Musk pune bazele unei noi companii, care va dezvolta tehnologia pentru a permite creierului uman să se lege direct la dispozitivele fizice, electronice. Compania se numește Neuralink și este implicată în dezvoltarea tehnologiei „cordonului neuronal“, care va permite oamenilor să comunice direct cu anumite dispozitive doar prin puterea gândului. Acest lucru ar permite uploadul (încărcarea) sau downloadul (descărcarea) gândurile în timp real și accesarea informațiilor conținute pe dispozitive fără a mai fi nevoie pentru a accesa o interfață fizică.

Vorbind la Conferinţa Vox’s Media Coda, Musk a declarat că acest tip de tehnologie ar permite ființelor umane să obțină o formă de „simbioză“ cu mașinile și ar conduce în mod inevitabil la un nivel mai ridicat al funcției cognitive.

Musk a spus că această tehnologie ar putea linişti temerile exprimate de mulți oameni de știință proeminenți, inclusiv de renumitul fizician Stephen Hawking, că tehnologia artificială ar putea face ființele umane total irelevante pe termen lung. El a spus că acest „cordon neuronal” ar putea împiedica ființele umane de a fi marginalizate de tehnologia inteligenţei artificiale, asigurându-se că acestea sunt o parte vitală din procesul de inteligenţă artificială.

„Care ar fi soluția?“, s-a întrebat Musk. „Cred că una dintre soluții care ar fi poate cea mai bună ar fi aceea de a adăuga un strat inteligenţei artificiale. Un al treilea strat digital ar putea funcționa bine și simbiotic“.

Până la a se ajunge la „cordonul neuronal” de care vorbea Musk va mai fi cale lungă. Dar, până atunci vor apărea „cordonuri neuronale” mai simple, ce pot fi utilizate pentru tratamentul tulburărilor neurologice, cum ar fi epilepsia și depresia.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO