Microcipurile RFID, implantate în noi, vor fi obligatorii, fie că ne place sau nu! Bine aţi venit în „tirania virtuală”!

10.607 vizualizari

microchip RFIDTehnologiile concepute special pentru a urmări și monitoriza ființe umane sunt în dezvoltare de cel puțin două decenii. În domeniul virtual, programele software sunt acum capabile de a ne urmări în timp real, de a face predicții cu privire la comportamentele noastre viitoare și de a trimite alerte la stația de monitorizare corespunzătoare, în funcție de modul în care un algoritm de calculator monitorizează activitățile noastre.

Dacă cele spuse mai sus (din domeniul virtual) par a fi lucruri înfricoşătoare, şi mai terifiant ar fi dacă ele ar fi aplicate în lumea noastră reală. Conform unor studii recente cu privire la microcipurile încorporate în oameni va fi doar o chestiune de timp înainte de aceste sisteme să fie implementate pe scară largă.

Deja, școlile din Brazilia au început să plaseze microchipuri în uniformele școlare, pentru a ține evidența elevilor și pentru a reduce absenteismul (vezi ştirea din 2012 de pe zdnet.com). 20.000 de elevi din orașul Vitoria da Conquista au microcipuri încorporate în uniformele lor. Părinții primesc un SMS atunci când copiii lor ajung la școală sau în cazul în care sunt în întârziere la clase. Autoritățile spun că măsura va contribui la consolidarea relațiilor dintre profesorpărinte.

Microcipurile RFID implementate în oameni (identificate de la distanţă prin frecvenţă radio) sunt peste tot. De exemplu, cele mai recente carduri de credit au şi un microcip RFID. Cum noi purtăm cardurile cu noi cam tot timpul, „cineva” va şti tot timpul unde ne aflăm. Dar, ce să mai vorbim de telefoanele mobile? Aproape fiecare telefon are încorporat câte un microcip RFID care poate urmări fiecare mișcare a noastră prin GPS sau printr-o triangulație. Mai mult decât atât, microfoanele si camerele video care vin standard de pe orice telefon pot fi activate de la distanță prin sisteme de supraveghere, o capacitate care există de la începutul anilor 2000.

Dar, oricât de intruzive sunt aceste dispozitive, se pare că ele sunt acceptate de către miliarde de oameni din întreaga lume. Suntem stăpânii propriei noastre sclavii! Și mai şi plătim bani buni pentru a avea cel mai bun dispozitiv de urmărire! Desigur, ne putem deconecta pur și simplu de la acest sistem, aruncând telefonul mobil. Dar, ţinând cont de trendul din ultimii ani, se pare că expansiunea guvernului în supraveghere sugerează că tehnologia microcipului RFID va fi în cele din urmă nevoluntară.

Michael Snyder, într-un articol extraordinar de pe site-ul The Truth Wins.com spune următoarele: Într-o zi, acest tip de tehnologie va fi probabil atât de extinsă încât nu veți fi în măsură să deschideţi un cont bancar saucumpăraţi ceva fără ca mâna sau faţa să vă fie mai întâi scanată.”

Este dificil să ne imaginăm populația va accepta liber o astfel derobie digitală”. Dar, totul va fi făcut treptat. În primul rând, tehnologiile vor trebui să fie, în general, acceptate de societate. Se va începe cu produse „cool” de consum, cum ar fi Google Glass. Apoi, microcipurile RFID vor fi implantate în mod voluntar sub pielea noastră pentru accesul la clădirile publice. În cele din urmă, odată ce conceptul este general acceptat de majoritatea lumii, acest microcip va deveni noul număr de securitate socială” şi va fi obligatoriu.

Fie că ne place sau nu acesta este viitorul. Vom fi urmăriţi de guvern în fiecare pas pe care îl vom face… E trist, dar, dacă nu v-aţi dat seama până acum, deja am intrat într-o nouă formă de tiranie: tirania virtuală…