Medicii i-au dat doar 3 zile de trăit unui băiat de 14 ani ce suferea de leucemie… în disperare, mama i-a oferit pe ascuns un tratament cu canabis, iar băieţul şi-a revenit miraculos!

3.688 vizualizari

Există dovezi ştiinţifice care arată că o serie de boli grave (printre care şi cancerul) pot fi tratate cu ajutorul canabisului (marijuana medicinală). Deşi canabisul este considerat drog, iar în multe ţări el este interzis, totuşi se pare că el face minuni în cazul cancerului. De exemplu, el a salvat de la moarte sigură un copil din Marea Britanie, care avea nişte complicaţii foarte grave din cauza unei leucemii.

Deryn, fiul lui Callie Blackwell, se lupta cu leucemia (sarcom celular Langerhans) timp de 4 ani, de la vârsta de 10 ani. El urma să facă cel de-al patrulea transplant de măduvă osoasă, ultima ocazie pentru ca băiatul să fie salvat. Deşi operaţia a avut succes, mama lui Deryn spune că băiatul a contractat o infecţie în spital. Infecţia era atât de gravă, încât Deryn era ținut în viață doar cu ajutorul antibioticelor. Mama băiatului a spus: “Medicii ne-au avertizat că băiatul mai are de trăit trei zile – o săptămână, ca urmare a unor probleme grave ale transplantului său”.

Băiatul de 14 ani era pregătit să-şi accepte moartea, dar nu şi mama lui! Ea a tot auzit de tratamentele miraculoase ale cancerului cu ajutorul canabisului, dar nu credea că ar putea fi o opţiune viabilă. Totuşi, cercetările ştiinţifice au confirmat că anumite doze de canabis pot duce la micşorarea numărului de celule canceroase.

Mama lui Deryn nu era extrem de convinsă de puterea canabisului; băiatul era în continuare grav bolnav şi lua doze mari de fentanil, cel mai puternic analgezic opiaceu de pe piață. Se aştepta să moară… Cum nu mai exista nicio şansă, doamna Blackwell a luat decizia de a-i oferi băiatului ei canabis – oricum era pe moarte, ce putea pierde? Însă, l-a obţinut ilegal. Părinții lui Deryn s-au întâlnit cu un dealer de droguri pentru a cumpăra marijuana. Apoi au găsit o rețetă on-line pentru a tranforma marijuana într-o formă lichidă. Ei nu au folosit canabidiolul sau uleiul de THC, uleiurile populare pentru tratarea diverselor boli, ci au folosit pur şi simplu o tinctură.

Efectele au fost pur şi simplu uluitoare. Într-o oră de la luarea preparatului de canabis Deryn nu mai era deloc anxios. Dar, starea băiatului s-a îmbunătățit nu doar emoțional, ci şi fizic. De exemplu, atunci când medicii i-au eliminat bandajele din mâinile sale, așteptându-se să nu existe niciun progres, degetele prezentau semne de recuperare. Însă, deşi medicii se aşteptau ca numărul de celule albe din sânge să rămână ca şi inexistent, după doar 5 zile de la administrarea de canabis, celulele albe au început să crească. Pentru a testa eficacitatea tincturii de marijuana, Callie a retras temporar tratamentul și a observat că numărul de celule albe din sânge a început să scadă din nou.

Iată încă o dată se demonstrează cât de bun este canabisul în vindecarea unor boli grave şi cât de obtuză e medicina clasică în faţa unor tratamente alternative.

Surse (traducerea şi adaptarea):  nydailynews.com