Cine a fost femeia misterioasă care a anticipat împuşcăturile de la Las Vegas cu 45 de minute înainte de masacru?

6.270 vizualizari

Mass-media oficială a relatat pe larg despre masacrul armat de la Las Vegas, de astăzi 2 octombrie 2017 (1 octombrie seara, ora Las-Vegas-ului), în care bilanţul victimelor este atât de tragic: cel puţin 58 de morţi şi peste 500 de răniţi, în timpul unui concert de muzică country la care au asistat peste 22.000 de persoane, în faţa hotelului Mandalay Bay.

Se pare că organizaţia teroristă Statul Islamic (ISIS) a revendicat responsabilitatea atacului ce a avut loc luni în Las Vegas. Anunţul grupării teroriste a fost făcut de agenţia de propagandă a jihadiştilor, Amaq, care a precizat că atacatorul a fost ”un soldat al Stat Islamic. ”Atacatorul din Las Vegas este un soldat al Stat Islamic ce s-a convertit la islamism în urmă cu câteva luni”, se arată în anunţul reţelei teroriste. Potrivit jihadiştilor, atacul reprezintă un răspuns la acţiunile coaliţiei care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Atacatorul a deschis focul asupra a 22.000 de oameni care se aflau la concert, din apartamentul său de la etajul 32 din hotelul Mandalay Bay. Atacatorul s-ar fi sinucis în camera de hotel în care se afla în momentul în care trupele de intervenţie specială au intrat în camera individului. În camera atacatorului poliţia a descoperit alte zece mitraliere.

Interesant îl reprezintă faptul că FBI consideră că atacul armat din Las Vegas nu are legătură cu terorismul internaţional. „Până în acest moment, nu a fost depistată nicio legătură între acest atac şi vreun grup terorist internaţional”, a declarat agentul FBI Aaron Rouse, coordonatorul anchetei.

Dar şi mai interesant îl reprezintă un videoclip YouTube în care cineva analizează un reportaj al unei televiziuni, imediat după masacru, luat unei femei-martore. Aceasta susţine că a auzit pe o altă femeie care spunea, cu 45 de minute înainte de împuşcături, că în „seara asta toţi vom muri”. Iată traducerea pe care am făcut-o videoclipului:

Reporter: Ce-aţi auzit?

Martoră: Ne-am întors în camera de la hotel, când am început să auzim împuşcături. Prima dată am crezut că erau focuri de artificii, dar erau împuşcături.

Reporter: V-a spus cineva ceva? Spuneţi-mi despre această experienţă.

Martoră: Da, era o doamnă în primul rând care i-a spus altei femei că „Vom muri cu toţii în seara aceasta”.

Reporter: Şi când s-a întâmplat asta?

Martoră: Cu 45 de minute înainte de a începe împuşcăturile.

Aşadar, cine a fost femeia misterioasă care a ameninţat că există un pericol de moarte pentru participanţii la concert, cu aproape 1 oră înainte de împuşcăturile nebune? A minţit martora?