La fiecare 100 de ani au loc pandemii mortale? În 1720 – marea ciumă din Marsilia, în 1820 – holera din Asia, în 1918-1920 – gripa spaniolă. Acum urmează gripa chinezească?

9.989 vizualizari

În mijlocul panicii cu noul „coronavirus Wuhan” din China, există o teorie a conspiraţiei care spune că, de peste 3 secole, asemenea pandemii se repetă, după un anumit model, odată la 100 de ani. Poate fi adevărat? Ia haideţi să vedem…

1720: Marea Ciumă din Marsilia – acesta a fost ultimul focar european important al ciumei bubonice. A ucis în total de 100.000 de oameni în orașul Marsilia, Franța.

1820: Prima pandemie de holeră – Până în 1820, holera s-a răspândit în Thailanda, Indonezia și Filipine. Doar pe insula Java, focarul a provocat moartea a 100.000 de oameni.

1920: Gripa spaniolă – Între 1918 şi 1920, lumea s-a confruntat cu o pandemia de gripă spaniolă, care a implicat virusul gripal H1N1. Virusul a avut o extindere enormă, infectând 500 de milioane de oameni din întreaga lume. Conform Wikipediei, la nivel mondial s-ar fi înregistrat până la 100 de milioane de decese, ceea ce o face una dintre cele mai mortale boli din istoria umană.

Deci, ce se va întâmpla în 2020? Se pare că pandemiile mortale apar în lume la fiecare 100 de ani. În Wuhan, China, a apărut o nouă tulpină mortală de coronavirus. În câteva zile, numărul celor infectați s-a triplat și numărul mortilor continuă să crească. Aşa cum spuneam în articolul de ieri – Un om de ştiinţă de la Harvard avertizează: actualul „coronavirus Wuhan” din China are o rată de răspândire extraordinară! Ne confruntăm cu cel mai virulentă epidemie pe care lumea a văzut-o vreodată? – un cercetător de la Harvard crede că actualul „coronavirus Wuhan” are un nivel de răspândire extrem de mare.

Oare se va respecta modelul de 100 de ani şi în anul 2020? Eu sper din tot sufletul că nu. Şi totuşi, mă întreb de ce-ar apărea odată la 100 de ani? Care ar fi cauza? Aşa cum scriam într-un articol din 2018 – Ruşii ne avertizează despre bacteriile mutante mortale care provin din spaţiul cosmic – oamenii de ştiinţă ruşi avertizau de pericolul microorganismelor terestre care s-au întors din spațiul cosmic după ce au vizitat o altă planetă și s-au transformat într-o manieră necunoscută în atmosfera ei. Oare, la fiecare 100 de ani, se apropie de noi vreun asteroid / cometă / alt corp ceresc, ce infectează planeta noastră cu versiuni agresive ale microorganismelor de pe Terra?