Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Israelul a dezvoltat o rachetă invincibilă, Jericho-3, cu ajutorul căreia ar putea lovi New York-ul sau Tokyo

133

blankMilitarii israelieni au testat cu succes lansarea rachetei intercontinentale balistice Jericho-3, scrie site-ul rusesc Pravda. Testul a avut loc la baza aeriană de la Palmahim, în dimineaţa zilei de 2 noiembrie 2011, iar racheta a putut fi văzută zburând din Ashkelon către Tel Aviv. Conform mass-mediei, racheta în trei stadii e capabilă de a trimite 750 kilograme de focoase pe o distanţă mai mare de 10.000 de kilometri. Dacă rapoartele privind capacităţile acestei rachete sunt reale, atunci aceasta înseamnă că Jericho-3 e capabilă de a lovi oraşe ca Tokyo sau New York-ul, distanţa dintre aceste două oraşe şi Tel Aviv fiind în jur de 9.000 de kilometri.

Conform surselor occidentale, racheta Jericho-3 a devenit operaţională din anul 2008, dar lucrul la proiect continuă. Se pare că racheta are o lungime de 15,5 metri, cântăreşte 29 de tone şi poate transporta focoase nucleare de 0,75 de tone. Chiar dacă Jericho-3 e proiectată pentru a fi lansată din baze subterane, ea poate fi operaţională şi de pe platforme mobile, inclusiv de pe platforme feroviare. Viteza incredibilă a rachetei o face aproape invincibilă pentru a fi interceptată.

P.S. Eu din ştirea aceasta n-am înţeles un lucru. Israelul are ca duşmani declaraţi ţările arabe din Orientul Mijlociu. Ceea ce înseamnă că ar avea nevoie de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune (de până la 2.000 de kilometri) pentru a se apăra. De ce ar avea nevoie să dezvolte rachete cu rază lungă de acţiune (de până la 10.000 de kilometri)? Cu ele ar putea lovi, teoretic, ţări foarte îndepărtate, ca SUA, Japonia, Australia sau China. După câte ştiu eu, niciuna din aceste ţări nu constituie duşmanul lor, relaţiile cu SUA fiind întotdeauna extrem de apropiate. Şi, totuşi, de ce-şi dezvoltă aceste rachete? Iată o întrebare care ar trebui să-i pună pe mulţi pe gânduri…

Orgoni Crystal