Site de secrete, stiinta si metafizica

Iranul va fi atacat din interior: preşedintele iranian Ahmedinejad, ameninţat să fie detronat de fundamentaliştii islamici

6 26

Apropiaţii preşedintelui iranian Mahmoud Ahmedinejad şi şefului său de cabinet, Rafim Mashaei, au fost arestaţi în ultimele zile, fiind acuzaţi a fi magicieni care invocă spirite (djinn), anunţă ziarul The Guardian. Aceste arestări vin să întărească supoziţiile conform cărora între conducerea politică a Iranului (reprezentată de preşedintele Ahmedinejad) şi conducerea religioasă (reprezentată de liderul suprem Ayatollah-ul Ali Khamenei) există o prăpastie adâncă, între cele două tabere nemaiexistând cale de împăcare. Conflictul dintre Khamenei şi Ahmadinejad s-a acutizat în ultima perioadă, ca urmare a împotrivirii preşedintelui la reinstalarea ministrului informaţiilor de către Khamenei. Liderul religios iranian a fost atât de revoltat de atitudinea sfidătoare a lui Ahmedinejad, încât chiar a declarat ca preşedintele iranian poate să-şi dea demisia dacă nu acceptă această numire.

Sfidarea fără precedent a lui Ahmedinejad a adus critici aspre din partea conservatorilor iranieni care au avertizat că el ar putea avea soarta lui Abdulhassan Banisadr, primul preşedinte după revoluţia islamică din Iran, ce a fost pus sub acuzaţie şi exilat întrucât a încercat să submineze puterea clerului religios. În Iran, neascultarea liderului suprem religios este echivalentul cu răzvrătirea împotriva lui Dumnezeu.

P.S. Cu ştirea asta, am început să-mi dau seama mai bine de ce Statele Unite nu este interesată acum să se războiască cu Iranul (aşa cum am mai scris şi în articolul acesta: https://www.lovendal.ro/wp52/razboiul-din-iran-o-gogorita-de-ce-iranul-nu-va-fi-atacat-prea-curand-de-statele-unite/). Cea mai bună metodă să slăbeşti un adversar este acela de a aplica principiul machiavelic: “divide et impera”. Atât timp cât există un conflict interior puternic, ar fi o greşeală imensă ca acum America să acţioneze, pentru ca preşedintele Ahmedinejad şi Ayatollah-ul  Khamenei să se unească împotriva adversarului comun: unchiul Sam.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie