Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Iranul va fi atacat din interior: preşedintele iranian Ahmedinejad, ameninţat să fie detronat de fundamentaliştii islamici

65

blankApropiaţii preşedintelui iranian Mahmoud Ahmedinejad şi şefului său de cabinet, Rafim Mashaei, au fost arestaţi în ultimele zile, fiind acuzaţi a fi magicieni care invocă spirite (djinn), anunţă ziarul The Guardian. Aceste arestări vin să întărească supoziţiile conform cărora între conducerea politică a Iranului (reprezentată de preşedintele Ahmedinejad) şi conducerea religioasă (reprezentată de liderul suprem Ayatollah-ul Ali Khamenei) există o prăpastie adâncă, între cele două tabere nemaiexistând cale de împăcare. Conflictul dintre Khamenei şi Ahmadinejad s-a acutizat în ultima perioadă, ca urmare a împotrivirii preşedintelui la reinstalarea ministrului informaţiilor de către Khamenei. Liderul religios iranian a fost atât de revoltat de atitudinea sfidătoare a lui Ahmedinejad, încât chiar a declarat ca preşedintele iranian poate să-şi dea demisia dacă nu acceptă această numire.

Sfidarea fără precedent a lui Ahmedinejad a adus critici aspre din partea conservatorilor iranieni care au avertizat că el ar putea avea soarta lui Abdulhassan Banisadr, primul preşedinte după revoluţia islamică din Iran, ce a fost pus sub acuzaţie şi exilat întrucât a încercat să submineze puterea clerului religios. În Iran, neascultarea liderului suprem religios este echivalentul cu răzvrătirea împotriva lui Dumnezeu.

P.S. Cu ştirea asta, am început să-mi dau seama mai bine de ce Statele Unite nu este interesată acum să se războiască cu Iranul (aşa cum am mai scris şi în articolul acesta: https://www.lovendal.ro/wp52/razboiul-din-iran-o-gogorita-de-ce-iranul-nu-va-fi-atacat-prea-curand-de-statele-unite/). Cea mai bună metodă să slăbeşti un adversar este acela de a aplica principiul machiavelic: “divide et impera”. Atât timp cât există un conflict interior puternic, ar fi o greşeală imensă ca acum America să acţioneze, pentru ca preşedintele Ahmedinejad şi Ayatollah-ul  Khamenei să se unească împotriva adversarului comun: unchiul Sam.

Orgoni Crystal