Ipocrizia incredibilă a lui Bill Gates! Fundaţia sa cică urmăreşte „îmbunătăţirea vieţii umane”, dar investeşte bani în marile corporaţii poluante şi „nesănătoase”!

1.904 vizualizari

bill gates satanaBill Gates a făcut mare caz din faptul că şi-a donat cea mai mare parte din averea sa unei fundaţii care să ajute la „îmbunătăţirea vieţii omenirii”. Mulţi au rămas uimiţi: cel mai bogat om din lume îşi donează averea unor scopuri caritabile? Vă rog, nu vă grăbiţi cu vreo concluzie. În Statele Unite, fundaţiile reprezintă o adevărată afacere prin care marii bogătaşi încearcă să eludeze plata anumitor state şi impozite. În plus, ca şi în multe ţări ale lumii, fundaţiile pot să cumpere acţiuni la alte corporaţii, astfel că fundaţiile devin ele însele adevărate corporaţii, sub masca unor acte caritabile.

Fundaţia Gates a avut la dispoziţie 36 de miliarde de dolari… să vedem în ce şi-a investit ea banii pentru a-şi realiza scopurile „nobile”. Declaraţia fiscală a fundaţiei pe anul 2012 este publică şi poate fi citită de pe site-ul fundaţiei gatesfoundation.org. Să vedem ipocrizia acestei fundaţii în raport cu acţiunile care le întreprinde:

1) Misiunea Fundaţiei Gates: „Eforturile noastre în ceea ce priveşte alimentaţia, se concentrează pe instrumente şi strategii de intervenţii în scopul oferirii femeilor gravide şi copiilor de alimente şi nutrietente de care au nevoie”. Cum se corelează acest obiectiv caritabil cu afacerile lui Gates? Fundaţia a investit acţiuni în următoarele corporaţii:
– Coca-Cola, acţiuni cu valoare de piaţă de 2,2 miliarde de dolari!
– McDonald’s, acţiuni cu valoare de 871 milioane de dolari!
– Pepsi, acţiuni în valoare de 7,8 milioane de dolari.

Aşadar, vedeţi ipocrizia? Bill Gates susţine o alimentaţie sănătoasă pentru gravide şi copii, prin investirea banilor în companii care oferă băuturi şi alimente nesănătoase. Consumaţi doar Coca-Cola, Pepsi şi hamburgeri şi veţi avea parte de obezitate, de boli cardiovasculare şi alte boli grave. Iar toate aceste lucruri au fost dovedite ştiinţific.

2) Bill Gates a declarat odată: „Ca om de afaceri, cred că piaţa liberă alimentează creşterea. Din păcate, piaţa a dat greş de multe ori în a a se adresa nevoilor celor săraci”. Foarte frumos spus, dar ce face Bill Gates? Fundaţia sa cumpără acţiuni Walmart, în valoare de peste 1 miliard de dolari. Walmart este cel mai mare lanţ de supermarketuri din Statele Unite, instituind în multe zone un adevărat monopol; astfel, oamenii au devenit captivi lui Walmart. Unde e „piaţa liberă” în care credea Bill Gates? O altă ipocrizie…

3) Din statutul Fundaţiei Gates: „Fundaţia crede că schimbarea climatică este o chestiune majoră, cu care ne confruntăm noi toţi, în special oamenii săraci din ţările în curs de dezvoltare”. În ce acţiuni investeşte Fundaţia Gates pentru a împlini acest deziderat?
– ExxonMobil, 660 de milioane de dolari;
– British Petroleum, 18 milioane de dolari;
– Royal Dutch Shell, 16 milioane de dolari.

Adică, companii petroliere cu adevărat poluante (vezi dezastrul natural creat în 2010 de British Petroleum în Golful Mexic: Sfârşitul lumii vine din cauza lui…British Petroleum!). Schimbările climatice apar din cauza poluării, iar marile companii petroliere sunt o sursă principală în această poluare. Una spunem şi alta facem… asta e adevărata faţă a lui Bill Gates.