Într-un videoclip fascinant, ni se arată cum suntem controlaţi de mii de ani de cei puternici, asemenea animalelor dintr-o fermă! Oamenii obişnuiţi sunt sclavi! Sclavia umană n-a murit niciodată, pur şi simplu a evoluat!

11.044 vizualizari

sclavie manipulareVideoclipul din acest articol explică modul în care ne-a fost luat libertatea și cum o putem recupera. „Sclavia nu a murit niciodată. Pur și simplu a evoluat”, spune un comentator de pe YouTube, ca răspuns la acest videoclip revoluționar despre rasa umană și puterea guvernului.

„Povestea sclaviei tale” este un filmuleţ puternic, care arată originile puterii și modul în care noi, ca oameni, am ajuns să fim controlaţi la diverse niveluri, fără să ne dăm seama. Videoclipul începe prin a explica faptul că metoda noastră inițială de a controla alți oameni a început atunci când am început să ne temem de moarte, de răni și de durere. Nu numai că am devenit controlabili odată cu amenințarea morții, dar am şi devenit resurse valoroase pentru cei care îşi doresc să câștige putere și să-i exploateze pe alți oameni.

Naratorul spune: „Cea mai mare resursă pentru orice ființă umană este aceea de a controla nu resursele naturale, instrumentele, animalele sau terenurile, ci de a controla alte ființe umane.” Astfel a început exploatarea omului.

Sclavia noastră a evoluat de-a lungul timpului, așa cum explică videoclipul, parcurgând mai multe faze diferite de evoluție. Astfel, controlul asupra oamenilor este descris sub forma unei metafore, în care fermierii sunt marile guverne, miliardarii, iar animalele fermei sunt oamenii obişnuiţi. Naratorul numește acest fenomen care durează de mii de ani drept „Ferma umană”. Şi merge mai departe afirmând că „unii oameni devin confuzi, deoarece guvernele le oferă asistență medicală, educație și drumuri, și, prin urmare, îşi imaginează că există o anumită bunăvoință din partea celor puternici. Nimic nu poate fi mai fals. Fermierii oferă toate aceste lucruri cu ajutorul animalelor”.

Videoclipul studiază paradoxul de ce la suprafaţă cetățenii par a avea libertăți, iar guvernul pare că îi protejează. Nu vă lăsaţi păcăliţi de aceste „libertăți”, deoarece fermierii permit anumite libertăţi pentru creșterea animalelor, în cazul în care va crește productivitatea și, în cele din urmă, bogăția lor prin intermediul taxelor. „Puținele libertăți ale voastre sunt conservate, deoarece acestea sunt profitabile pentru proprietari”, spune naratorul.

Deși poate părea radical, urmăriți videoclipul de mai jos, cel puțin o dată, pentru a vă face o idee despre bazele acestei metafore. Astfel vom învăţa mai multe ce se ascunde în spatele aşa-zisei libertăţi…