Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Într-un videoclip de la începutul celui de-al doilea război, din Bucureşti, se poate observa cinematograful “Lucifer”! El se afla în cartierul evreiesc…

360

cinema LuciferCiteam pe site-ul B365.ro un articol din iulie 2013 despre o filmare de la începutul celui de-al doilea război mondial din Bucureşti. Citez din ştire: “Un neamţ a postat, pe canalul său de Youtube, câteva filmuleţe de arhivă din anii 1938- 1941, cu oraşe din România, printre care şi Bucureştiul. Filmarea este color. Filmuleţul prezintă oraşe româneşti ca Ploieşti, Bucureşti şi Timişoara şi a fost postat de utilizatorul Karl Höffkes, pe canalul său de Youtube. Imaginile cu Bucureşti le găsiţi la momentul 0:48 şi cuprind capturi de pe bulevardele mari ale Capitale, dar şi crâmpeie din viaţa de la periferia oraşului”.

M-am uitat şi eu cu atenţie pe filmarea neamţului şi în ea am găsit ceva foarte interesant… Mă refer la secvenţele filmate în Bucureşti. Nu sunt bucureştean, dar într-una din secvenţe am recunoscut Bulevardul Magheru şi frumosul cinema Scala din fundal. Apoi, filmarea din Bucureşti prezintă câteva străduţe mai mici, pentru ca apoi să se oprească pe o clădire deasupra căruia stă scris “Lucifer”! O clădire cu numele demonic de “Lucifer” înainte de cel de-al doilea război mondial!? Da… şi, din secvenţa filmată, se vede că în josul clădirii se pot observa nişte afişe de filme! Aşadar, e vorba de un cinematograf cu numele de Lucifer! A existat aşa ceva în Bucureşti? Se pare că da. Graţie site-ului rezistenta.net am aflat acest lucru. Unul dintre comentatori scrie în cadrul acelui articol: “Dudesti colt cu Vulturilor, era cinematograful Lucifer”. Uau! Iar dovada o avem în acest videoclip postat de neamţ pe YouTube.

Un lucru şi mai interesant e faptul unde se găsea acest cinema “Lucifer”: în cartierul evreiesc din Bucureşti. Citez din linkul de mai sus: “Cartierul evreiesc bucureştean este astăzi o umbră. Înainte vreme, se intindea de la Piaţa Unirii până înspre mahalelele Dristor, Dudesti şi Vitan”. Aşadar, cinematograful Lucifer se află în cartierul evreiesc, locuit în special de evrei. Coincidenţă?

Orgoni Crystal