Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Într-un videoclip de la începutul celui de-al doilea război, din Bucureşti, se poate observa cinematograful „Lucifer”! El se afla în cartierul evreiesc…

  •  
  •  
  •  
  •  

cinema LuciferCiteam pe site-ul B365.ro un articol din iulie 2013 despre o filmare de la începutul celui de-al doilea război mondial din Bucureşti. Citez din ştire: „Un neamţ a postat, pe canalul său de Youtube, câteva filmuleţe de arhivă din anii 1938- 1941, cu oraşe din România, printre care şi Bucureştiul. Filmarea este color. Filmuleţul prezintă oraşe româneşti ca Ploieşti, Bucureşti şi Timişoara şi a fost postat de utilizatorul Karl Höffkes, pe canalul său de Youtube. Imaginile cu Bucureşti le găsiţi la momentul 0:48 şi cuprind capturi de pe bulevardele mari ale Capitale, dar şi crâmpeie din viaţa de la periferia oraşului”.

M-am uitat şi eu cu atenţie pe filmarea neamţului şi în ea am găsit ceva foarte interesant… Mă refer la secvenţele filmate în Bucureşti. Nu sunt bucureştean, dar într-una din secvenţe am recunoscut Bulevardul Magheru şi frumosul cinema Scala din fundal. Apoi, filmarea din Bucureşti prezintă câteva străduţe mai mici, pentru ca apoi să se oprească pe o clădire deasupra căruia stă scris „Lucifer”! O clădire cu numele demonic de „Lucifer” înainte de cel de-al doilea război mondial!? Da… şi, din secvenţa filmată, se vede că în josul clădirii se pot observa nişte afişe de filme! Aşadar, e vorba de un cinematograf cu numele de Lucifer! A existat aşa ceva în Bucureşti? Se pare că da. Graţie site-ului rezistenta.net (site care nu mai există astăzi) am aflat acest lucru. Unul dintre comentatori scrie în cadrul acelui articol: „Dudesti colt cu Vulturilor, era cinematograful Lucifer”. Uau! Iar dovada o avem în acest videoclip postat de neamţ pe YouTube.

Un lucru şi mai interesant e faptul unde se găsea acest cinema „Lucifer”: în cartierul evreiesc din Bucureşti. Citez din linkul de mai sus: „Cartierul evreiesc bucureştean este astăzi o umbră. Înainte vreme, se intindea de la Piaţa Unirii până înspre mahalelele Dristor, Dudesti şi Vitan”. Aşadar, cinematograful Lucifer se află în cartierul evreiesc, locuit în special de evrei. Coincidenţă?


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu