Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Într-o campanie despre pericolul folosirii scanerelor de corp în aeroporturi, un poliţist apără drepturile a doi activişti, devenind vedetă pe Internet

  •  
  •  
  •  
  •  

blankVideoclipul de mai jos îmi dă speranţa că SUA nu se află în pericolul de a se transforma prea repede în tiranie (aşa cum spuneam acum câteva zile: https://www.lovendal.ro/wp52/in-marea-democratie-a-lumii-sua-poti-fi-arestat-si-tratat-ca-terorist-daca-fotografiezi-politisti-pe-strada-sau-daca-vinzi-lapte-nepasteurizat/) şi că mai există chiar printre autorităţi oameni care înţeleg ce înseamnă cu adevărat libertăţile omului.

Aşadar, avem doi activişti de pe site-ul Infowar.com, Ashley Jessica şi operatorul Jason Bermas, care au promovat pe 23 noiembrie 2012 o campanie de educare a călătorilor despre pericolul folosirii scanerelor de corp în interiorul aeroporturilor. Toată acţiunea a avut loc pe Aeroportul Internaţional din Albany (SUA). Ashley Jessica împărţea fluturaşi care îi informa pe călători despre cât de periculoase sunt scanerele de corp la intrarea şi la ieşirea din aeroport, şi făcea acest lucru în mod civilizat, în timp ce Jason Bermas filma întreaga operaţiune.

Totul decurgea normal, până când un oficial al aeroportului, pe nume Doug Myers, a venit la cei doi, cerându-le să înceteze această acţiune şi să nu mai filmeze, pentru a respecta regulamentul Aeroportului. Cei doi activişti au replicat că au acordul TSA (Autoritatea Americană pentru Securitatea Transportului) pentru această acţiune. Deşi activiştii aveau  dreptul să filmeze şi să informeze cetăţenii… oficialul aeroportului, împreună cu un poliţist, i-a condus jos pe cei doi, cu intenţia de a-i scoate din incinta aeroportului. Doug Myers susţinea că cei doi încalcă grav regulamentul aeroportului, având nevoie de o asigurare de 1 milion de dolari şi o cerere de aprobare.

La un moment dat, intervine în scenă „poliţistul salvator”, pe nume Stan Lenic, care lucrează şi el la securitatea aroportului. Acesta le spune celor doi că au dreptul să desfăşoare această campanie, chiar dacă încalcă regulamentul aeroportului, în baza Primului Amendament al Constituţiei SUA, care spune clar că libertatea cuvântului şi a presei este garantată: „În mod evident este dreptul vostru constituţional, OK? Cât vă priveşte, nu încălcaţi nicio lege. De aceea, vrem să ne înţelegem bine cu voi.”

Apoi, acelaşi poliţist, Stan Lenic, le spune mai târziu că a vorbit cu directorul general al aeroportului care le-a spus activiştilor că, deşi au voie să filmeze, nu ar avea voie să împartă pliantele despre pericolul folosirii scanerelor de corp în interiorul aeroporturilor. Totuşi, „poliţistul salvator” le spune celor doi că el le înţelege situaţia şi, din punctul său de vedere, nu au greşit cu nimic. Asta în ciuda poziţiei oficialului aeroportului, Myers, care cerea ca cei doi să părăsească incinta aerogării. Atunci când Myers le-a spus activiştilor să se legitimeze, cerându-i poliţistului Lenic să le verifice identităţile, acesta din urmă ripostă „Nu pot să fac asta, pentru că ei nu au făcut nimic rău”.

La un moment dat scorpia de Myers mai face o încercare de a-i opri pe cei doi, adresându-se poliţistului: „Dar uite că blochează intrarea la scări”, la care poliţistul Stan Lenic îi răspunde „Nu blochează nicio intrare, dle. Nu fiţi ridicol. Vreţi să staţi deoparte, vă rog?”

Deşi videoclipul a fost urcat pe Internet pe 27 noiembrie 2012, deci acum 5 zile, la ora când scriu acest articol, deci acum 5 zile, pe YouTube existau deja peste 120.000 de vizualizări. Poliţia din Albany a fost pur şi simplu bombardată cu mii de emailuri prin care poliţistul Lenic era lăudat pentru modul în care a apărat libertatea; de asemenea, şi marea majoritate a comentariilor de pe YouTube sunt favorabile poliţistului. Iată, am ales întâmplător unul din comentarii: „În sfârşit, un poliţist care îşi face treaba cum trebuie. Jos pălăria în faţa acestui om.”

Poliţistul Stan Lenic a scris pe pagina sa de Facebook: „Nu mi-am făcut decât datoria şi am simţit că fac ceea ce trebuie apărând Primul Amendament al Constituţiei noastre”.

Îmi dau şi eu jos pălăria în faţa acestui poliţist. El nu a ascultat nici măcar de ordinele venite de la şeful său indirect (directorul general al aeroportului), doar pentru a apăra libertatea cuvântului şi a presei. Dacă toţi poliţiştii şi cei care aplică legea ar fi la fel şi nu ar asculta de ordinele şi de regulamentele stupide ale unor birocraţi sau politicieni, atunci lumea asta s-ar schimba cu adevărat în bine.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu