Incredibila execuţie a mareşalului Antonescu: deşi a fost împuşcat de mai multe ori, el nu a murit imediat! Ce s-a întâmplat?


După abdicarea regelui Carol al II-lea, între 1940 şi 1944, şeful de facto al României a fost mareşalul Ion Antonescu. Acesta a fost arestat la 23 august 1944, atunci când s-au întors armele războiului (de la ruşi, împotriva germanilor), iar, după încheierea celui de-al doilea război mondial, la ordinul lui Stalin, a fost grăbit procesul mareşalului, care bineînţeles că a fost condamnat la moarte prin împuşcare.

Într-una din cărţile sale excepţionale, regretatul istoric Gheorghe Buzatu publică un document aflat în arhiva SRI, în care sunt prezentate detalii despre împuşcarea lui Ion Antonescu, pe 1 iunie 1946. Antonescu a fost condamnat la moarte împreună cu fratele său, Mihai, precum şi împreună cu Gheorghe Alexianu şi cu generalul Piky Vasiliu.

Ion Antonescu cere să fie executat de armată, nu de gardieni, dar i se răspunde că nu, la care Mareșalul strigă: „Canaliilor, canaliilor“. 

A urmat execuţia propriu-zisă iar, la comanda de foc, Mareșalul a salutat ridicând mâna dreaptă cu pălăria în sus, după care au căzut toți la pământ. Mareșalul s-a ridicat imediat pe mâna dreaptă, sprijinindu-se de cot și  zicând: „Nu m-ați împușcat, domnilor, trageți“ – după care șeful gardienilor s-a dus cu pistolul la Antonescu, trăgându-i două cartușe în cap; a trecut apoi doctorul să constate moartea, spunând că Mareșalul și Vasiliu nu sunt morți. Comandantul gardienilor a mai tras câte un foc de pistol în pieptul lui Antonescu și Vasiliu, apoi iar au fost examinați de doctor, care a spus că tot nu sunt morți.

Comandantul gardienilor s-a dus din nou cu pistolul în mână spre Vasiliu și, vrând să tragă, s-a defectat, rămânând glonțul în gura țevii, crăpată; a luat apoi o armă de la un gardian, trăgând un foc în capul lui Vasiliu, dar s-a defectat și arma. A schimbat-o cu alta și a mai tras trei focuri în Vasiliu, în diferite părți ale  corpului; după aceea s-a îndreptat spre Mareșal, trăgând trei focuri în piept.

Doctorul, constatând, a spus că Antonescu este mort, iar Vasiliu încă mai trăiește. Din nou s-a îndreptat gardianul cu arma spre Vasiliu; încă una în cap și apoi examinarea medicală.  Rezultatul: Vasiliu, având creierii ieșiți din cap din cauza gloanțelor, încă mai mișca și mai vorbea ceva neînțeles. Gardianul s-a dus din nou la el, trăgând două focuri în cap; după asta doctorul a constatat că a murit și Vasiliu.

Au fost puși pe tărgi, băgați în dubă și expediați. Din momentul când au plecat condamnații din celulă și până la îmbarcarea  cadavrelor în autobuze, au fost filmați de către două aparate de filmat la care au operat un român și un rus.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock