Site de secrete, stiinta si metafizica

Incredibil! Într-o corporaţie franceză, angajaţii trebuie să ceară voie prin e-mail pentru a se duce la baie!! Dovada că mulţi din salariaţii care lucrează în diverse corporaţii devin adevăraţi sclavi!

1 34

sclavi corporatieCorporatismul actual este una din formele cele mai avansate de sclavie modernă. Este, de fapt, o sclavie mascată: oamenii care ajung să lucreze într-o mare corporaţie devin sclavii ei. Bineînţeles, ei sunt plătiţi, dar ce li cere in schimbul acestor bani? În primul rând, multă muncă (mai multă decât cea pe care o efectua un om obişnuit). În al doilea rând, un ataşament aproape necondiţionat la companie. În al treilea rând e, de fapt, un efect, al primelor două: un stres enorm al angajaţilor “corporatişti”, stresaţi de termenele şi sarcinile aproape nerealiste ale oficialilor companiei. Iar stresul poate avea un efect devastator pe termen mediu şi lung asupra sănătăţii angajaţilor.

Banii relativ mulţi pe care un “corporatist” îi primeşte îl transforma pe acesta într-un sclav al corporaţiei, dar şi al societăţii în care trăieşte. Mirajul banilor îl determină pe corporatist să-şi dorească să-şi cumpere o casă frumoasă, o maşină bună şi să-şi împlinească alte visuri pe care le avea. Aceasta înseamnă automat împrumut bancar, aşadar, “corporatistul” mai devine şi sclavul băncilor, nu doar al societăţii pentru care lucrează. Dar, pentru a-şi plăti ratele bancare destul de consistente, “corporatistul” trebuie să stea şi să accepte toată mizeria pe care şefii corporaţiei sunt în stare să le-o impună propriilor salariaţi. Directorii ştiu că angajaţii le-au devenit sclavi, aşa că le vor impune sarcini şi obiective dificil de realizat, pentru a creşte productivitatea societăţii. Să spunem că un “corporatist” câştigă 6.000 de lei/lună, iar ratele bancare (casă+maşină) se învârt undeva la 2.000 lei/lună sau chiar mai mult. Îşi permite acel salariat să plece de la acea corporaţie, pentru a lucra la stat sau la o mică firmă, pentru un salariu mult mai mic, undeva la 3.000 lei/lună? Bineînţeles că nu, că deja e sclavul ratelor, al băncilor, aşa că trebuie să accepte şi statutul de sclav al corporaţiei…

De ce am încercat să vă spun toate aceste lucruri? Pentru ştirea de mai jos, de pe bzi.ro, care nu are cum să nu vă revolte:

Angajaţii companiei franceze Teleperformance au fost constrânşi să ceară voie, prin e-mail, pentru a lua pauză, inclusiv pentru a merge la toaletă. Regulă a fost impusă la cererea unei companii cliente, SFR-Numericable. Regula se aplică pentru 200 de angajaţi din cei 400 care lucrau la unul dintre centrele companiei, lângă Toulouse. Motivul pentru care se aplică această regulă este punerea în funcţiune a unui program “de gestionare a fluxului de apeluri” şi creşterea productivităţii. În realitate, compania generează o formă de sclavie, obligând teleconsilierii să stea mai mult pe scaun, limitând timpul în care pot salva apelul pe care l-au preluat. Angajaţii acuză SFR-Numericable de şantaj.

Sclavie modernă sau nu?

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie