Incendiul groaznic de la catedrala Notre Dame a fost doar un “accident nefericit”!? E doar o coincidenţă că în ultima perioadă în Franţa au avut loc incendii / devastări de biserici? Cine se află în spatele lor?

61 vizualizari

Dacă aţi urmărit ştirile de aseară, 15 aprilie 2019, aţi aflat deja de incendiul catastrofal de la catedrala Notre Dame de Paris, un edificiu de 850 de ani, una din minunile lumii, un simbol al Parisului, al Franţei, dar şi al întregii umanităţi. Focurile care au cuprins cel mai vizitat monument din Europa a emoţionat multă lume. Vestea bună e că structura de rezistenţă a catedralei n-a fost afectată, şi, deşi acoperişul şi turla s-au prăbuşit, unul dintre turnuri a rezistat. Referitor la artefactele nepreţuite din catedrală, Coroana de Spini a Mântuitorului a fost salvată.

Acum să ne referim puţin la cauzele incendiului; mass-media oficială (mainstream media) merge pe ideea că totul a fost un „accident nefericit”. Aş vrea să cred acest lucru, însă sunt prea multe coincidenţe…

Prima dată m-am gândit că incendiul lui Notre Dame (care va rămâne în istoria omenirii, cu siguranţă) a avut loc nu întâmplător într-o dată de 15 aprilie; tot pe 15 aprilie 1912 se prăbuşea celebra navă Titanic (care, deşi mulţi spun că a fost tot un accident nefericit, n-ar fi exclusă nici versiunea unui sabotaj). 15 aprilie e o zi cu ghinion? Arderea unei catedrale nu e cumva un act de „purificare”, de „jertfire” a unui monument religios, pentru a servi unor obiective oculte?

Apoi, cercetând mai mult pe Internet, descopăr şocat că în Franţa, în ultima perioadă au avut loc mai multe incendii, distrugeri şi devastări de biserici, ceea ce înseamnă că nimic nu poate fi întâmplător. Catedrala Notre Dame de Paris, înainte de a fi un monument cultural, este o catedrală creştină, simbolul creştinătăţii în Franţa. A incendia Notre Dame e ca şi cum ai pune foc pe unul din simbolurile creştinismului mondial.

Într-un articol de pe 6 aprilie 2019 din cotidianul „The Sun„, se arăta că în ultimul an au fost devastate 875 de biserici creştine în Franţa, ultimul incident mai cunoscut fiind acela al incendierii bisericii Saint-Sulpice din Paris. Aceasta din urmă este, la fel, un monument creştin cunoscut în lume. Articolul din „The Sun” dă vina pe aceste devastări pe „forţe militante seculare”, care vor să distrugă bisericile din Franţa. Asta parcă îmi aduce aminte de anii ’20, când bolşevismul rusesc a distrus mii de biserici de pe teritoriul Rusiei.

Acum, ţinând cont de toate aceste lucruri, că mai există biserici incendiate / devastate în Franţa în ultima perioadă, să cred că incendiul de la Notre Dame a fost doar un „accident nefericit”!? Eu mi-am spus îndoiala… concluzia vă aparţine!

Foto: REUTERS/Philippe Wojazer