În Spania s-a aprobat “legea căluşului”! Cetăţenii pot primi peste jumătate de milion de euro amendă pentru simple proteste paşnice! Ruşine să le fie guvernanţilor pentru aceste aberaţii!

  •  
  •  
  •  
  •  

legea calusuluiObserv că Spania devine pe zi ce trece o ţară din ce în ce mai nedemocratică. O nouă lege aprobată de Spania, denumită “legea căluşului”, vrea să oprească şi să sancţioneze manifestaţiile de stradă. Citez de pe hotnews.ro:

Parlamentul spaniol stabileste limite stricte in ceea ce priveste demonstratiile, limite ce aduc cu ele amenzi usturatoare. Senatul spaniol a votat continuarea controversatului demers de a aduce schimbari legilor securitatii si sigurantei publice, limitand cetatenilor drepturile la afiliere la grupuri si de expresie, in ciuda opozitiei din partea activistilor si a grupurilor ce promoveaza drepturile omului.

In ultimii ani, 7 milioane de spanioli au iesit in strada pentru a-si exprima nemultumirea cu privire la conducerea Partidului Poporului, protestand impotriva masurilor de austeritate si incercarilor de a impinge inapoi legile asupra adoptiei. Acum guvernul riposteaza cu ajutorul legislativului, prin ceea ce criticii numesc “legea calusului”, ce cauta sa limiteze protestele, stabilind limite stricte in ceea ce priveste cand si unde pot avea loc aceste miscari si impunand totodata amenzi mari celor ce incalca aceste prevederi.

Printre altele legea include amenzi de pana la 600 de euro in cazul in care nu sunt anuntate autoritatile cu privire la demonstratia in zone publice, chiar si in cazul protestelor pasnice. Odata aprobata legea, marsurile ce deraiaza de la itinerariul comunicat si aprobat i-ar putea costa pe protestatari amenzi de pana la 600 de euro. Amenzile ajung la 30.000 de euro in cazul protestelor ce duc la “perturbari serioase ale sigurantei publice” in incinta cladirilor parlamentului si guvernului. Protestele neautorizate ce au loc in apropoierea zonelor infrastructurale cheie, precum statii de autobuz, uzine electrice nucleare, rafinarii si instalatii de telecomunicatii, pot duce la amenzi de pana la 600.000 de euro.

In ultimele luni, mii de spanioli defileaza pe strazile a mai mult de 25 de orase exprimandu-si dezacordul cu privire la lege, tinand esarfe albastre peste gura, simbolizand efectul legii asupra liberei exprimari.

P.S. Multe din guvernele lumii au această tentaţie de a pune “căluş” democraţiei, inventând tot felul de legi care limitează dreptul oamenilor la liberă opinie. După ce unele guverne ale lumii (chiar occidentale) vor să controleze Internetul, acum s-au gândit să oprească oamenilor şi dreptul de a protesta paşnic şi de a-şi exprima public opiniile. Ruşine să le fie! Iar Spania mă dezamăgeşte pe zi ce trece, căci devine o ţară din ce în ce mai restrictivă. Şi culmea e că aceste legi aberante sunt iniţiate de Partidul “Poporului”! Ce fel de partid al “poporului” este acesta care pune căluş propriului popor!?

A nu se uita că în 2013, în aceeaşi Spanie mai era o reglementare legislativă care interzicea instalarea de panouri solare, fără acordul guvernului! Adică, s-a produs un fel de privatizare a Soarelui! Am scris despre această aberaţie într-un articol publicat pe 27 iulie 2013 (Incredibil! În Spania s-a “privatizat” Soarele! Iar dacă îţi instalezi panouri solare pentru consumul propriu iei amendă de 30 de milioane de euro!). Oare ce aberaţii legislative vor mai apărea? Guvernele acestea sunt o pacoste pentru omenire…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu