În Olanda, mai mulţi copii dintr-o şcoală-orfelinat au început să latre, comportându-se ca nişte câini! Cică ar fi fost posesie de diavol, dar mie nu-mi vine a crede…


caineÎn Evul Mediu, dar şi în alte epoci mai aproape de vremurile noastre, au existat tot felul de evenimente ciudate, cărora greu am putea să le găsim vreo explicaţie în ziua de astăzi. De exemplu, în februarie 2015 am scris acest articol – “Ciuma dansului”, cea mai misterioasă boală din toate timpurile! Cei afectaţi de ea, dansau fără încetare până când cădeau la pământ… – în care vorbeam despre existenţa unei boli cu adevărat bizare „ciuma dansului”, în care oamenii afectaţi de ea dansau nebuneşte până cădeau jos de epuizare.

Astăzi vom vorbi despre un alt eveniment care s-a întâmplat în secolul al XVII-lea în Olanda, despre care am putea crede că nu ar fi adevărat, dacă n-ar fi fost relatat chiar de către cronici. De fapt, despre ce e vorba? În 1676, mai mulţi copii care se aflau într-o școală orfelinat din Hoorn, Olanda, au început dintr-o datăse comporte ca niște câini. Ei pur şi simplu lătrau şi se târau pe podea.

În conformitate cu teologul Balthasar Bekker (1634-1698), care a asistat personal la acest comportament inexplicabil, copiii s-au prăbușit brusc și a aveau o privire ciudată în ochii lor. „Ei se trăgeau între ei, se loveau la sol cu picioarele și cu brațele şi chiar și cu capul, ţipănd și lătrând ca niște câini, astfel că întreaga privelişte era extrem de îngrozitoare, a scris el.

Comportamentul copiilor a fost explicat ca fiind posesie de diavol. Oamenii se rugau în bisericile din oraș pentru a salva copiii din ghearele diavolului. În cele din urmă copiii s-au reunit cu familiile lor și totul a revenit la normal.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock