Iar suntem „pregătiţi subliminal” cu privire la iminenţa prăbuşirii unui corp ceresc uriaş pe Pământ! Cercetătorii ne ameninţă cu gigantice comete care ar putea ajunge pe Terra!

3.994 vizualizari

comete gigant spre PamantComete de până la 100 de kilometri îşi schimbă uneori cursul şi intră în „interiorul” sistemului solar unde se află şi Pământul, avertizează cercetătorii. Comete gigantice îndepărtate ar putea prezenta şi ele un pericol pentru viaţa pe planeta Pământ, precum asteroizii mai apropiaţi care sunt monitorizaţi deja cu atenţie, a avertizat marţi o echipă de astronomi britanici. Pe parcursul ultimelor două decenii, sute de comete gigantice au fost descoperite la limitele sistemului nostru solar, susţin oamenii de ştiinţă într-un studiu publicat în revista Astronomy and Geophysics a Royal Academy Society.

Numite „Centauri”, aceste comete cu un diametru de 50 până la 100 de kilometri, se află pe orbite instabile care uneori traversează calea planetelor gigant, Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun. Sub efectul câmpului gravitaţional al planetelor, cometele îşi schimbă „uneori” cursul şi sfârşesc în interiorul sistemului solar (care mai include planetele Mercur, Venus, Pământ, Marte şi centura de asteroizi).

Riscul ca o cometă cu diametru de 100 de kilometri să traverseze orbita Pământului a fost măsurat de Bill Napier de la Universitatea din Buckingham. Potrivit acestuia, riscul este 1 la fiecare 40.000 până la o 100.000 de ani. Apropiindu-se de Soare, aceste comete formate din gheaţă şi din aglomerări de praf se dezintegrează în numeroase fragmente. Impactul rămăşiţelor lor asupra planetei noastră ar fi „inevitabil”, potrivit cercetătorilor. „Acest lucru ar putea duce la injectarea în atmosferă a unei mase de praf şi fum”, a detaliat David Asher, specialist de la Observatorul Armagh (Irlanda de Nord) şi unul dintre autorii studiului.

„În ultimii treizeci de ani, noi am făcut mari eforturi pentru a identifica şi analiza riscul unei coliziuni între Pământ şi un asteroid”, spune Bill Napier, co-autor al studiului. „Studiul nostru sugerează să privim mai departe, dincolo de orbita lui Jupiter, pentru a găsi Centauri”, a declarat acesta. „Dacă suntem de partea adevărului, aceste comete pot constitui un pericol grav şi este timpul să le înţelegem mai bine”, a adăugat el.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

P.S. Precum se observă, în mod periodic, suntem ameninţaţi de către cercetători că diverse obiecte cereşti ar putea să ne „bombardeze” Pământul. Acum suntem ameninţaţi cu pericolul cometelor gigantice; în iunie 2015, NASA ameninţa cu pericolul diverşilor asteroizi (vedeţi articolul: NASA a anunţat că vrea să folosească armele nucleare împotriva oricărui asteroid ce ar lovi Pământul! Ne va vizita vreun asteroid gigant în următorii ani?). De ce? De ce fac ei asta? Pentru a ne pregăti în mod subliminal pentru un pericol iminent, de care ei ştiu, sunt conştienţi, dar încă nu ne spun şi nouă, oamenilor obişnuiţi, când şi unde se va întâmpla.