Guvernele lumii vor să ne controleze de-acum înainte şi aparatele electrice şi electrocasnice din locuinţele noastre cu ajutorul unei „reţele inteligente”! Tare rău am mai ajuns!

3.057 vizualizari

tehnologia Smart GridDin ce în ce mai mult libertățile noastre individuale sunt amenințate de cei care caută să monitorizeze și să controleze fiecare aspect al vieții noastre de zi cu zi. „Big Brother”-ul lui George Orwell din romanul „1984” este mic copil în comparație cu realitatea din zilele noastre, ceea ce înseamnă că scriitorul SF s-a înşelat când şi-a închipuit acum 6 decenii cum va arăta Big Brother-ul. Acesta e mult mai rău decât şi-a imaginat el! Orwell a prevăzut în mod clar un viitor în care statul veghează asupra vieţii cetăţenilor săi, dar chiar el cu greu şi-a putut imagina gradul de supraveghere și control pe care tehnologia le înlesneşte.

Una dintre probleme stringente este aceea că libertățile noastre sunt luate treptat, în unități mici, în numele „securității naționale” sau a „progresului tehnologic”; noi nu vedem efectul cumulativ, până când va fi mult prea târziu pentru a mai face ceva.

Cel mai recent atentat la intimitatea noastră vine sub forma unei tehnologii denumite „rețea inteligentă”. Compania de utilităţi din Marea Britanie Northern Powergrid Holdings Co. (care este deținută de miliardarul Warren Buffett) cooperează cu Siemens AG pentru a testa o „reţea inteligentă”, care va fi capabilă, în conformitate cu Bloomberg.com, să controleze aparatele de consum care vor fi folosite în casă.

„A fi capabil de a gestiona mai bine curentul electric permite reducerea costurilor de consum, prin reducerea nevoii de echipamente noi, precum și prin administrarea mai bună a lipsurilor din sursele alternative, cum ar fi energia eoliană și solară. Programul-pilot, cunoscut sub numele de Revoluția Reţelei Conduse de Consumator, implică un proiect-pilot de 12.000 de gospodării din Marea Britanie si este doar unul dintre astfel de proiecte în curs de testare la nivel mondial.”

Se pare evident că termenul de „Revoluția Reţelei Conduse de Consumator” este conceput pentru a da impresia că doar consumatorii sunt cei care pun în aplicare această tehnologie, lucru foarte puțin probabil în realitate. Adevărul este că „rețeaua inteligentă” va permite furnizorilor de energie electrică controlul nu doar asupra consumului individual, dar va oferi, de asemenea, o imagine detaliată a obiceiurilor de consum de electricitate ale clienţilor. Acest lucru poate părea inofensiv la suprafață, dar nu e greu de imaginat că această capacitate va putea fi folosită pentru a ne invada intimitatea și pentru a supraveghea mai aproape activitățile cotidiene ale cetățenilor.

În curând, autoritățile vor putea examina în detaliu comportamentul la domiciliu al unui cetăţean: „Ce face el, în atelierul său, la ora 3 dimineaţa? Ar putea pune la cale activitate infracțională?”

Pe de altă parte, trebuie să ne întrebăm şi logic: ce interes ar avea o companie de electricitate, care doreşte să facă cât mai mult profit din vânzarea de energie electrică, să investească pentru reducerea consumului de energie electrică!? E ca şi cum şi-ar reduce singurul profitul, ceea ce e total ilogic într-o economie de piaţă. E clar că scopul lor ascuns nu e acela de a ne ajuta să eceonomisim bani pe electricitate, ci altul. Tehnologia „Smart Grid” („Reţeaua inteligentă”) nu reprezintă altceva decât încă o treaptă în transformarea noastră pe zi ce trece în sclavi, urmăriţi şi controlaţi de undeva din umbră.