Gunoiul de Putin vrea să hăckuiască şi singura reţea neatinsă de controlul guvernamental: TOR. Ticăloşii tot ticăloşi rămân!

3.422 vizualizari

torReţeaua anonimă TOR (The Onion Router) a intrat în atenţia Ministerului Rus de Interne, care a oferit o recompensă de 3,9 milioane de ruble (110.000 de dolari) pentru orice hacker capabil de a sparge rețeaua, scrie site-ul The Inquirer.com. Competiția, care cere experți în securitate pentru a decripta datele TOR interceptate, este în curs de desfășurare pe un site-ul oficial al contractelor de achiziții publice. Licitația este deschisă doar pentru companiile ce lucrează cu guvernul rus.

TOR „anonimează” utilizatorii online, astfel încât aceştia să poată naviga fără a fi urmăriţi. TOR face acest lucru prin criptarea datelor și transmiterea acestora prin mii de servere alese aleatoriu. Reţeaua este utilizată de către jurnaliști, activiști și de cei din țările opresive (care, de altfel, sunt banaţi), dar, de asemenea, este utilizată, uneori, şi pentru activitățile ilegale. Rețeaua TOR este un proiectopen source”, realizat pentru a permite utilizatorilor să navigheze anonim pe Internet şi să aibă acces la „Internetul întunecat”, zona de pe Internet ce nu este indexată de motoarele de căutare publice. Confidenţialitatea navigării utilizatorilor este realizată printr-o reţea de 5.000 de relee. TOR face foarte dificilă urmărirea, dar nu şi imposibil. Probabilcineva care îşi va propune comiterea de infracțiuni online va folosi mai degrabă TOR, decât Internetul public, pentru a rămâne ascuns.

Dar, TOR devine din ce în ce mai popular. De la 80.000 de utilizatori în mai 2014, el a ajuns la 200.000 în luna iulie 2014, probabil din cauza legilor tot mai restrictive privind utilizarea Internetului, în diferite colţuri ale lumii. În luna mai 2014, Microsoft a avertizat TOR nu poate proteja utilizatorii de internet de infractorii cibernetici.

P.S. Degeaba se ceartă Putin cu Obama şi cu ceilalţi lideri occidentali, pentru că toţi marii lideri rămân, în principiu, toţi nişte ticăloşi. Putin, văzând că poate controla Internetul, dar nu şi partea sa „întunecată”, încearcă acum să pună mâna şi pe „Internetul subteran”, ultima cale de refugiu a celor îngrădiţi abuziv de guvernele lumii în a folosi Internetul. Prin acest lucru, Putin demonstrează că este la fel de ticălos ca şi Obama şi ceilalţi lideri occidentali şi, de fapt, toţi aceşti conducători sunt nişte gunoaie umane, pentru că încearcă să-şi asuprească popoarele. Ruşine să le fie!