Groaznic! Împăratul Alexandru cel Mare a fost îngropat de viu…


Alexandru cel Mare a fost unul dintre primii mari strategi și conducători militari din istorie. La moartea sa, la vârsta de 32 de ani, Alexandru era stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată.

Dar, cum a murit acest mare împărat neînfricat? Conform unei cercetări din 2019, efectuate de Katherine Hall de la Universitatea din Otago, se sugerează că Alexandru cel Mare ar fi murit de sindromul Guillain-Barré, o afecțiune neurologică rară. Sute de ani după moartea sa, istoricii au scris că împăratul a murit la vârsta de 33 de ani în luna iunie a anului 323 î.H. în Babilon, după o scurtă boală, caracterizată prin febră și paralizie. Katherine Hall sugerează că aceste simptome ar putea fi explicate prin sindromul Guillain-Barré, care este o boală autoimună care provoacă o paralizie graduală și l-ar fi putut pune pe Alexandru într-o comă profundă, asemănătoare morţii. În plus, deşi sindromul este, în general, extrem de rar, el apare mai des în regiunea în care a murit Alexandru, în special primăvara și vara. Citiţi mai multe în acest articol: O enigmă istorică a fost, în sfârşit, dezlegată? S-a aflat adevărata cauză a morţii împăratului Alexandru cel Mare, cel mai cunoscut conducător din antichitate.

Ştiţi ce înseamna asta? Că atunci când el „a murit”, Alexandru cel Mare era, de fapt, paralizat, însă era conştient din punct de vedere mental. De aceea, cronicile vremii au spus că trupul lui Alexandru nu s-a degradat timp de șapte zile după ce a fost declarat mort. Nu că ar fi fost un mare sfânt, ci pentru că el încă nu era mort! Vă daţi seama că omul acesta a fost înmormântat viu!? Vă închipuiţi ce senzaţie a avut? Efectiv, el a murit abia după ce a fost băgat în groapă…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO