Site de secrete, stiinta si metafizica

Gripa porcină, o nouă manipulare pentru un dezastru inexistent

14 31

porcGripa porcină din Mexic din aprilie 2009 a readus în atenţie din nou fricile privind o epidemie la nivel mondial. Să ne reamintim cum în ianuarie 2005, experţii îşi dădeau cu părerea cum că “gripa aviara va izbucni ca epidemie la nivel global, în procent de 100% probabilitate”. Tot în acea perioadă, secretarul american al Sănătăţii, Mike Leavitt, anunţa că cel târziu în luna august al anului 2005 o epidemie mondială de gripă aviară era o „certitudine”, repetând astfel avertismentele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii că pandemia de gripă aviară era „inevitabilă”. În acelaşi stil macabru, presa britanică relata tot în anul 2005 cum oficialităţile din ţară căutau cimitire şi alte locuri de înmormântare pentru cel puţin 700.000 de oameni care ar fi murit din cauza gripei aviare.

Acum, într-o acţiune care pare că se repetă, populaţiei îi este din nou indusă frica apariţiei unei nou catastrofe umanitare: gripa porcină. Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că răspândirea gripei porcine nu pare a fi un „act de bioterorism”, pe când guvernele lumii iau măsuri împotriva gripei porcine. Economia mondială, aflată deja în criză, a mai primit o lovitură mortală. Însă, noi, oamenii, nu trebuie să devenim o populaţie de ipohondri, deşi e adevărat că trăim într-o societate în care predomină panica şi senzaţionalul. Dar nu gripa porcină sau gripa aviară va omorî oamenii, ci sărăcia şi foametea, A nu se uita, că la fiecare 5 secunde, câte un copil moare de foame în întreaga lume.

La începutul anului 2000, „bugul Y2K” şi predicţiile despre dezastrul ca va urma s-au dovedit a fi nefondate. În 2005, epidemia de gripa aviară care se anunţa că va duce la ”100 de milioane de morţi iminente” n-a mai avut loc niciodată. Atunci, de ce am mai crede încă o dată o asemenea veste alarmantă că ne-ar mai aştepta o epidemie de gripă porcină la nivel mondial? Doar pentru că poveştile bazate pe jumătăţi de adevăr şi care prevăd „dezastre planetare” vând mai bine ziarele?

În societatea actuală, ştirile din presă şi de la televiziune se concentrează pe eminenţa unor dezastre imaginare. Moartea unei raţe din India aduce mai mulţi cititori sau telespectatori decât moartea unui copil înfometat. Din păcate omenirea şi-a pierdut simţurile, ea devenind mai insensibilă la realităţile crude din jurul nostru. Ne-am obişnuit să facem analogii greşite şi preziceri ale unor dezastre care nu se întâmplă de fapt niciodată, în loc să vedem realitatea exact aşa cum este ea.

Să ne readucem aminte de isteria provocată de „virusul anului 2000” şi despre dezastru ce a fi urmat să se întâmple la intrarea în noul mileniu. Se spunea atunci că toate calculatoarele din lume vor calcula diferenţa dintre 31 decembrie 1999 si 1 ianuarie 2000 ca fiind de 100 de ani şi nu de 1 zi. Astfel, toată industria financiară va fi distrusă, la fel şi telecomunicaţiile şi industria aeronautică. Se bănuia că şi avioanele vor cădea din cer, din cauza acestei dereglări ale calculatoarelor. Ce s-a întâmplat după 1 ianurie 2000? Băncile au funcţionat normal, la fel şi telecomunicaţiile, şi n-au căzut şi nici avioane din cer. Dar ştiţi cât a costat omenirea pentru a rezolva această falsă problemă? Se estimează că între 1 trilion şi 2 trilioane de dolari!

Revenind la gripa porcină, iată opinia unui expert în boli infecţioase de la Universitatea din Minnesota: „Gripa porcină este o boală respiratorie a porcilor, frecventă, cauzată de un virus de gripă de tip A”. De obicei, oamenii nu sunt afectaţi de acest virus, deşi câteva cazuri izolate pot apărea. Să dăm iarăşi cuvântul aceluiaşi cercetător: „Virusul gripei porcine se poate transmite de la o persoană la alta, dar, în trecut, această transmisie a fost limitată, şi nu a fost la mai mult de trei persoane”. Aţi auzit bine: transmisia de la om la om nu a fost la mai mult de trei persoane. Şi atunci, de ce asemenea isterie?

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie