Giganţii şi bătrânii copaci Sequoia, care trăiesc în America, se găsesc şi în România! Un exemplar rar trăieşte în Parcul Naţional Semenic


Arborii de Sequoia sunt arbori uriași care pot atinge vârsta de 5.000 de ani, pot avea o înălțime de peste 100 metri şi un diametru al trunchiului de peste 13 metri. Ei se găsesc în special în SUA, în Munții Sierra Nevada.

Dar, ştiaţi că aceşti arbori uriaşi se pot găsi şi în România? Astfel, un exemplar rar de Sequoia crește în Parcul Național Semenic, în Cheile Carașului. El s-a adaptat perfect la condițiile climatice din țara noastră, la o altitudine de aproape 700 de metri. În România nu sunt decât foarte puține exemplare de aceşti arbori giganţi, dar arborele de Sequoia din Cheile Carașului este unul din puținele care s-a dezvoltat în mediul natural, într-o pădure.

Nimeni nu ştie istoria acestui copac; singurele lucruri care se ştiu sunt acestea – el are 45 de metri înalțime (cu adevărat o înălţime gigantică!) şi un diametru de 5,7 metri. De asemenea, se crede că ar avea o vârstă de circa 200 de ani. Până să atingă 5.000 de ani mai sunt câteva milenii…

Arborele de Sequoia din Cheile Caraşului poate fi vizionat pe YouTube AICI.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO