Francmasoneria şi bogata elită americană au fost, prin eugenie, precursoare ale programelor rasiale hitleriste

4.947 vizualizari

Familia francmasonică Rockefeller s-a dovedit a fi şi foarte interesată de eugenie, un program de aplicare ştiinţifică a selecţiei genetice, cu scopul de a menţine şi îmbunătăţi caracteristicile umane „ideale”, incluzând controlul naşterilor şi al înmulţirii populaţiei. Această idee s-a dezvoltat din scrierile unui savant proeminent al epocii victoriene, Sir Francis Galton, care, după îndelungate studii, a ajuns la concluzia că „membrii importanţi ai societăţii britanice erau astfel, pentru că avuseseră părinţi« eminenţi», combinând astfel teoriile darwiniste de supravieţuire a celor mai puternici cu întrebarea « Cine este tăticul tău ? », a cărei rostire implica existenţa unei foarte bine dezvoltate conştiinţe de clasă”.

Dacă asta vi se pare că sună ca un experiment nazist scăpat de sub control, gândiţi-vă că, în ultima parte a secolului al XIX-lea, Statele Unite s-au alăturat altor 14 ţări, adoptând o formă de legislaţie eugenică. Pe atunci, 30 de state americane aveau legi care permiteau sterilizarea persoanelor cu handicap mintal. Cel puţin 60 000 de asemenea persoane „defecte” au fost sterilizate legal.

Desigur, pentru a stabili cine murdărea rezerva de gene, era nevoie de întocmirea unor statistici amănunţite în privinţa populaţiei, aşa că, în 1910, a fost înfiinţat Biroul Naţional de înregistrări Eugenice, ca o sucursală a Laboratorului Naţional Galton din Londra, înzestrat de doamna E.H. Harriman, soţia magnatului căilor ferate Edward Harriman şi mama viitorului diplomat american Averell Harriman.

După 1900, familia Harriman, cea care a ajutat familia Prescott Bush să intre în afaceri, împreună cu familia Rockefeller, a donat mai bine de 11 milioane de dolari pentru crearea unui laborator de cercetări în domeniul eugeniei, cu sediul la Cold Spring Harbor, în statul New York, precum şi câte un departament de studii eugenice la Universităţile Harvard, Columbia şi Cornell. Primul Congres Internaţional de Eugenie a fost convocat la Londra în 1912, avându-l ca director organizator pe Winston Churchill. Este evident că ideea „purităţii sanguine” era foarte importantă pentru aceşti oameni.

În 1932, când congresul s-a reunit la New York, linia navală Hamburg-America, controlată de asociaţii lui Harriman, George Walker şi Prescott Bush, a adus la congres personalităţi germane influente. Una dintre acestea era doctorul Ernst Rudin, reprezentantul Institutului berlinez de Genealogie şi Demografie „Kaiser Wilhelm”. El a fost ales în unanimitate preşedinte al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Eugenie, ca răsplată pentru contribuţia la fondarea Societăţii Germane pentru Igiena Rasială, o precursoare a institutelor rasiale hitleriste.

Munca în materie de eugenie continuă chiar şi azi, sub denumiri mai corecte din punct de vedere politic. Generalul William H. Draper Jr. a fost un „membru sprijinitor” al Congresului Internaţional de Eugenie din 1932 şi, în ciuda — sau poate tocmai din cauza — legăturilor avute cu familiile Harriman şi Bush, a fost numit şef al Departamentului Economic al Comisiei Americane de Control din Germania, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Potrivit afirmaţiilor scriitorilor Tarpley şi Chaikin, „Generalul Draper a format (mai târziu) « Comitetul de Control al Crizei Demografice » şi « Fundaţia Draper », alăturându-se familiilor Rockefeller şi Du Pont, pentru promovarea conceptului de eugenie ca mijloc de « control demografic »”. Administraţia Lyndon Johnson, sfătuită în aceste probleme de generalul Draper, a început să finanţeze programe de control al înmulţirii populaţiei în ţările tropicale prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltarea Mondială (USAID).

Cercetările lui Rudin în materie de eugenie au fost în mare parte finanţate de familia Rockefeller. „Aceste bogate familii americane, ca şi omoloagele lor britanice, simt că le sunt superioare din punct de vedere rasial celorlalţi, dorind să-şi protejeze această superioritate” — a comentat scriitorul Icke.