Fostul şef al serviciului secret britanic MI6 produce stupoare în lume: „Noul coronavirus a fost creat de cercetătorii chinezi, dar a scăpat accidental dintr-un laborator din Wuhan” – informează cotidianul „The Telegraph”

 • 114
 •  
 •  
 •  
  114
  Shares

Fostul șef al agenției de spionaj britanice MI6 consideră că virusul care dă boala COVID-19 ar fi unul creat de om, scăpând accidental dintr-un laborator chinez, spune cotidianul britanic The Telegraph. Şi pentru asta, el se bazează pe un nou studiu ştiinţific, încă nepublicat, şi intitulat „A Reconstructed Historical Aetiology of the SARS-CoV-2 Spike” (adică „O etiologie istorică reconstruită a spike-ului de SARS-CoV-2”), văzut de „The Telegraph”, şi în care se sugerează că virusul este „unul remarcabil de bine adaptat pentru coexistența cu oamenii” și că el este probabil să fie rezultatul unui experiment într-un laborator din Wuhan, pentru a produce „virusuri himerice cu potență ridicată”.

Lucrarea concluzionează: „De acum, cei care susțin că pandemia Covid-19 a apărut în urma transferului zoonotic trebuie să explice cu exactitate de ce această versiune este mai bună, înainte de a afirma că dovezile lor sunt convingătoare, mai ales că există erori în utilizarea dovezilor”.

Poate cel mai notabil de remarcat este faptul că fostul șef MI6 în cauză este Sir Richard Dearlove, fiind cel care a prezentat un raport fals precum că Saddam Hussein ar avea arme de distrugere în masă, raport pe care premierul britanic de atunci, Tony Blair, l-a folosit pentru a justifica implicarea Marii Britanii în războiul din Irak. Aşadar, n-ar fi exclus ca domnul Dearlove să participe la un joc politic cu scopul de a acuza China de „criza coronavirusului”, care a bulversat lumea în 2020.

Fostul şef al MI6, prin intermediul lui „The Telegraph„, vorbește despre un document științific care va fi publicat în viitorul apropiat, şi în care se vorbeşte de „proteinele spike” asemănătoare virusului HIV, din noul coronavirus, şi care sunt considerate de autorii studiului ca fiind „amprente unice” care nu pot evolua în mod natural, acestea fiind indicaţii ale „manipulării intenționate”.

Studiul-şoc, realizat de profesorul Angust Delgleish de la Spitalul St. George al Universităţii din Londra și de virusologul norvegian Birger Sorensen (preşedintele unei companii norvegiene care îşi dezvoltă propriul vaccin împotriva lui Covid-19) a fost iniţial respins de revistele academice de top, inclusiv „Nature” și „Journal of Virology”, care au considerat că este „impropriu pentru publicare”. Totuşi, lucrarea a fost distribuită pentru revizuire de către specialiştii din domeniu, inclusiv de către oficialii serviciilor de informații.

O mare parte in studiu a fost rescris, pentru a înlătura acuzațiile explicite împotriva Chinei, iar după aceasta el a fost acceptat, urmând a fi publicat în „Quarterly Review of Biophysics Discovery”, o revistă prezidată de oameni de știință de renume de la Universitatea Stanford și de la Universitatea din Dundee.

Dearlove sugerează că oamenii de știință din Wuhan ar fi putut efectua experimente genetice pe coronavirusuri de lilieci, atunci când SARS-CoV-2 a scăpat accidental. Sir Richard a mai spus că nu crede că chinezii au eliberat virusul în mod deliberat, dar a acuzat Beijingul că a încercat să ascundă puterea de răspândire a acestuia.

Totuşi, oficialii Guvernului Marii Britanii au respins drept ”fanteziste” spusele fostului șef al Serviciului Secret MI6, Sir Richard Dearlove, că virusul ar fi fost făcut de mâna umană la un laborator din China, înainte de a scăpa în mod accidental.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): The Telegraph


 • 114
 •  
 •  
 •  
  114
  Shares