Fondatorul WikiLeaks, curajosul ziarist Julian Assange, a fost arestat în Ambasada Ecuadorului din Londra. Între timp, Regimul din Ecuador a primit un împrumut de la FMI de miliarde de dolari. Simplă coincidenţă?

53 vizualizari

O știre șocantă a explodat în mass-media din întreaga lume: ziaristul australian Julian Assange a fost arestat în Londra. Assange este un ziarist australian, editor și activist pe Internet. El este cunoscut drept creatorul lui WikiLeaks, site ce prezintă scurgeri de informații. A avut câteva apariții publice în care a vorbit despre libertatea presei, cenzură și jurnalismul de investigație.

În 2010, a atras mânia Casei Albe după ce a început să publice detalii despre implicarea Statelor Unite în războaiele din Afghanistan și Iraq, precum şi telegrame secrete ale Statelor Unite. Pentru activitatea sa pe WikiLeaks a primit trei premii pentru jurnalism.

Aşa că i s-a fabricat un dosar: pe data de 7 decembrie 2010 Assange a fost arestat de poliția britanică deoarece pe numele său fusese emis un mandat european de arestare din partea autorităților suedeze, el fiind acuzat de abuz se*ual. Se pare că acuzaţiile au venit din partea unor femei ce au legătură cu mişcarea cubaneză anti-Castro, finanţată de CIA. În 2012, i-a fost acordat azil politic în Ambasada Ecuadorului din Londra.

Julian Assange, a fost găsit vinovat de Curtea de Justiţie din Londra de încălcarea termenilor eliberării pe cauţiune în anul 2012, aşa că el a fost arestat în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra. Imediat, premierul britanic Theresa May a salutat arestarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange. Toată problema este că fondatorul WikiLeaks (ce poate obţine doar 12 luni de închisoare pentru acuzaţiile ce i se aduc), riscă extrădarea în Statele Unite, unde a fost acuzat de conspiraţie pentru furtul de secrete militare. De fapt, acesta e marele interes al arestării lui Assange.

În primul rând, e şocant cum președintele Ecuadorului, Lennard Moreno, a permis autorităților unei țări străine să intre în Ambasada națiunii sale din Marea Britanie şi să-l aresteze pe jurnalistul premiat Julian Assange. Dar, care a fost prețul lui Moreno pentru a comite această trădare? O garanție de 4,2 miliarde de împrumuturi din partea Fondului Monetar Internațional (FMI).

Moreno a inversat politicile predecesorului său, Rafael Correa. Correa a fost un populist, care a folosit veniturile ţării din petrol pentru a finanța programe sociale, rămânând ferm de partea lui Assange. Odată venit la putere Moreno, acesta a oferit statul ecuadorian globaliștilor. Acordul Ecuadorului cu FMI a fost anunțat cu ocazia aniversării a 7 ani a azilului lui Julian Assange la ambasada ecuadoriană din Londra… e greu să spui că totul a fost doar o coincidență…