Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Fizicienii germani cred că Universul e o proiecţie holografică! Noi avem iluzia că trăim într-o lume tridimensională…

93

blankOamenii de ştiinţă germani au încercat să înţeleagă de ce echipamentul lor de măsurare a undelor gravitaţionale înregistra un anumit sunet. Un posibil răspuns cu care ei au venit este acela că întregul Univers este o iluzie holografică. Pentru mai multe luni, membrii echipei GEO600 s-au preocupat să afle zgomotul inexplicabil care le afecta gigantul detector. Apoi, unul din cercetători a oferit o explicaţie. De fapt, el a prezis acest zgomot înainte să ştie că el a fost detectat.

Potrivit lui Craig Hogan, un fizician de la laboratorul de fizică a particulelor Fermilab, GEO600 s-a întâlnit cu limita fundamentală a spaţiului-timp – locul unde atât spatiul, cât şi timpul, se opreşte, comportându-se asemenea continuum-ului pe care Einstein l-a descris, şi dizolvându-se în “fire de nisip” , la fel cum o fotografie din ziar se dizolvă în puncte, pe măsură ce se măreşte zoom-ul. “Se pare că GEO600 este lovit de convulsiile cuantice ale spaţiului şi timpului”, spune Hogan. Dacă această frază nu v-a trezit deloc interesul, atunci Hogan, care tocmai a fost numit director al Laboratorului de fizică a particulelor Fermilab, are de făcut o declaraţie şocantă şi mai mare: “Dacă rezultatul GEO600 este ceea ce cred că este, atunci se poate spune că noi trăim într-o hologramă gigantă”.

Ideea că trăim într-o hologramă pare, probabil, absurdă, dar ea este o prelungire naturală a înţelegerii noastre în ceea ce priveşte găurile negre. Dar, această idee este utilă fizicienilor, căci poate explica modul în care funcţionează Universul, la nivelul său cel mai fundamental. Ca să facem o comparaţie, hologramele care le găsim pe cardurile de credit şi pe bancnote sunt gravate pe un material de plastic bidimensional. Când lumina are un anumit unghi, se creează aspectul unei imagini 3D. În anii 1990, fizicienii Leonard Susskind şi Gerard ‘Hooft (ultimul lureat al Premiului Nobel) au sugerat că acelaşi principiu s-ar putea aplica Universului ca întreg. Aşadar, experienţa noastră de zi cu zi ar putea fi ea însăşi o proiecţie holografică a proceselor fizice care au loc pe o suprafaţă îndepărtată bidimensională (2D).

P.S. Articolul acesta pare să confirme un articol mai vechi de pe acest site, despre Universul holografic: https://www.lovendal.ro/wp52/universul-holografic-este-toata-lumea-noastra-doar-o-iluzie/.

Orgoni Crystal