Fidel Castro profeţeşte războiul dintre Iran şi SUA şi declanşarea unui război nuclear

  •  
  •  
  •  
  •  

Fidel Castro 7Vă prezint, de pe site-ul oficial al guvernului cubanez (www.cuba.cu), traducerea unor fragmente dintr-o declaraţie făcută de liderul cubanez, Fidel Castro, compatrioţilor săi. În această scrisoare, Castro se referă la izbucnirea unui război dintre Iran şi SUA, şi, de ce nu, la izbucnirea unui război nuclear.

Cum am mai scris aceste Reflecţii, şi deoarece o catastrofă se îndreaptă rapid asupra umanităţii, principala mea preocupare e aceea de a-mi informa poporul. Astăzi, mă simt mult mai relaxat decât în urmă cu 26 de ani. Întrucât situaţia evoluează, pot să repet şi să ofer mai multe informaţii publicului naţional şi internaţional.

Obama s-a obligat să participe la meciul de sferturi de finală de pe 2 iulie, dacă echipa ţării sale va ajunge până aici (n.t. – este vorba de sferturile de finale ale Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud). Se presupune că el ştie cel mai bine că aceste sferturi de finală nu vor mai avea loc, datorită unor evenimente serioase ce vor avea loc înainte; sau cel puţin, el ar trebui să ştie.

Vinerea trecută, pe 25 iunie, o agenţie internaţională de presă m cunoscută pentru atenţia sa în a oferi detalii, a publicat o declaraţie a lui “Ali Fadavi, comandantul naval al trupelor de elită Corpul Gardienilor al Revoluţiei Islamice (…) ce avertiza că (…) în cazul în care Statele Unite şi aliaţii săi vor inspecta navele iraniene în apele internaţionale, vor avea parte de un răspuns în Golful Persic şi în strâmtoarea Hormuz”. Informaţia a fost luată de la agenţia locală de ştiri Mehr din Iran. Conform aceleiaşi agenţii “Fadavi a adăugat că Marina Corpului Gardienilor au sute de vase echipate cu lansatoare de rachete”.

N-am absolut nicio îndoială că, de îndată ce navele de război americane şi israeliene vor fi desfăşurate de-a lungul coastelor iraniene, şi ele vor încerca să inspecteze prima navă comercială iraniană, va avea loc o masivă lansare de rachete din ambele direcţii. În acel moment, un război teribil va începe. Nu e posibil a se estima câte nave de război se vor scufunda sau din ce ţară.

Cunoscând adevărul la timp, este lucrul cel mai important pentru oamenii noştri. Nu contează dacă aproape toţi (aş îndrăzni să spun 99,9% din compatrioţii mei) s-ar agăţa instinctiv de speranţe ca eu să mă înşel. Nu sunt nici profet, şi nici ghicitor, dar vă pot spune ce se va întâmpla, pe baza raţionamentului logic.

Totuşi, există unele incertitudini. Cele două mari puteri nucleare, Statele Unite şi Rusia, vor fi capabile să se abţină în a-şi folosi armele nucleare una împotriva celeilalte? Nu este nicio îndoială că armele nucleare ale Marii Britanii şi Franţei, aliaţii Statelor Unite şi Israelului, vor ameninţa teritoriul Rusiei. Nu ştiu care va fi efectul asupra mediului înconjurător prin folosirea armelor nucleare ce vor exploda în diferite părţi ale lumii. Pentru mine, a avans o ipoteză a fi SF pur.

Fidel Castro Ruz

27 iunie 2010

Sursa: http://www.cuba.cu/gobierno/reflexiones/2010/ing/f270610i.html


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu