Facebook ne spionează mesajele din telefoanele mobile, iar YouTube poate să facă poze cu telefonul nostru, indiferent de voinţa noastră

23
3

Încă de la sfârşitul anilor 1970, au existat preocupări în ceea ce priveşte „era informaţională”, întrucât la fiecare stadiu de răspândire şi folosire a calculatorului şi Internetului, existau organizaţii sau persoane care încercau să vă invadeze intimitatea. Ultima violare a acestei intimităţi vine din partea Facebook-ului şi a altor companii care spionează mesajele personale ale utilizatorilor de smartphone-uri, conform unei investigaţii jurnalistice a lui London Times. Utilizatorii care au downloadat aplicaţii pentru cea mai mare reţea socială din lume au fost subiectul acestei violări.

Dar Facebook nu e singurul. Conform lui London Times, site-ul de photo-sharing Flickr, site-ul de relaţii Badoo şi Yahoo Messenger au accesat, de asemenea, textele personale. Dar nu doar SMS-uri se pot intercepta. De exemplu, YouTube este capabil de a accesa de la distanţă şi de a se folosi de camerele utilizatorilor de smartphone-uri pentru a face fotografii sau videoclipuri în orice moment.

Oficialii Facebook se apără spunând că ei doresc să-şi lanseze propriul serviciu de SMS-uri şi pentru aceasta doresc să observe cum se comportă acesta în lumea virtuală. Ei spun că această „teorie a conspiraţiei” este una ridicolă şi că Facebook nu e interesată de a citi mesajele oamenilor.

Informaţiile dvs.personale reprezintă un bun de preţ, iar companile se vor strădui din răsputeri pentru a obţine cât mai mult din ele. Dar oare cine se află în spatele acestor companii? Aşa cum spuneam într-un articol din 2011 despre Facebook (https://www.lovendal.ro/wp52/facebook-creatia-cia-ului-si-a-pentagon-ului-pentru-cea-mai-mare-baza-de-date-despre-oameni-din-lume/), această gigantică reţea de socializare nu este altceva decât creaţia CIA-ului şi a Pentagonului. Aşadar, vedeţi cine vă spionează cu adevărat…