Site de secrete, stiinta si metafizica

Expoziţie de cadavre umane

1 26

Ultima expoziţie a anatomistului german Gunther von Hagens s-a deschis vineri la Londra. Aici pot fi “admirate” corpuri umane şi animale conservate, care descriu traseul vieţii de la naştere la moarte în detalii înfiorătoare. Aproximativ 200 de specimene animale şi omeneşti, atât corpuri întregi cât şi numai părţi, sunt expuse la Arena O2 până pe 23 august 2009. Toate elementele sunt conservate prin procesul de “stafidire” (plastination) dezvoltat de Hangens în 1977 pentru a opri îmbătrânirea, scrie AFP.

Această metodă cere ca pielea să fie înlăturată de pe corpuri pentru a dezveli muşchii, nervii şi tendoanele ce se află sub ea. Lichidele şi grăsimile solubile din corp sunt înlocuite cu răşină şi silicon. “Lumea Corpului şi Oglinda Timpului” este o variantă îmbunătăţită a expoziţiei Lumea Corpului lansată prima dată în 1996 şi care a fost văzută până acum de aproximativ 26 de milioane de oameni.

Expoziţia oferă o introspecţie în efectele pe care timpul le are asupra corpului. Este prezentată evoluţia în timp a corpului uman, plecând de la un fetus în burta mamei, până la un corp bătrân “mâncat” de timp.

“Oamenii vor deveni mai conştienţi de importanta corpurilor lor. Vor învăţa cât de fragil, dar şi cât de puternic este trupul,” a spus Hagens.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie