Există vreo legătură între atentatul terorist din Egipt şi descoperirea unui craniu de cristal al generalului roman Marcus Antonius?

4.133 vizualizari

De pe stiripesurse.ro afăm o ştire extrem de interesantă – şi anume faptul că egiptenii au găsit corăbii romane pline cu comori antice. Citez din ştire:

„Arheologii din Egipt au anunţat că au descoperit în largul coastelor oraşului egiptean Alexandria trei corăbii romane, scufundate în urmă cu câteva mii de ani, pe care se află numeroase obiecte de valoare ce datează din Antichitate. Obiectele descoperite la bordul lor datează din epoca în care Imperiul Roman se întindea până în Africa de Nord. Potrivit Ministerului Antichităţilor din Egipt, trei monede din aur găsite pe una dintre corăbii datează din timpul domniei primului împărat al Romei, Octavian Augustus.

Arheologii au descoperit şi un „cap regal din cristal”, care l-ar reprezenta pe generalul roman Marcus Antonius. Aceasta descoperire excepţională a fost realizată în cadrul unei misiuni de cercetări marine sub coordonarea Departamentului de arheologie submarină din cadrul Ministerului Antichităţilor din Egipt şi a Institutului European de Arheologie Submarină”.

Şi, aproximativ în acelaşi timp, aflăm ştirea atentatului terorist din Egipt. Citez de pe hotnews.ro: „Cel puţin 235 de oameni au murit după ce câţiva atacatori au detonat mai multe bombe şi au deschis focul într-o moschee din regiunea egipteană Sinai, potrivit presei locale şi martorilor citaţi de Reuters. Peste 50 de ambulanţe au venit pentru a duce răniţii la spitalele din zonă. Bombele au explodat când credincioşii îşi terminau rugăciunile de vineri, apoi atacatorii ce au venit cu patru vehicule off-road s-au apropiat şi au deschis focul, a declarat Guardian o sursă militară. Unităţi de armată şi de poliţie au fost trimise în zona pentru a-i căuta pe terorişti”.

Acum, stau şi mă întreb: în Egipt, în aceste două zile au loc două mari evenimente, aparent fără nicio legătură între ele – o descoperire incredibilă a arheologilor şi un atentat terorist sângeros. Chiar să fie o coincidenţă sau există şi alte legături necunoscute nouă?