Există fiinţe pe Terra care sunt mai inteligente decât oamenii! – spune un studiu din 2018


De mult timp este cunoscut faptul că noi, oamenii, suntem cele mai inteligente fiinţe de pe Terra. Cu toate acestea, în mod şocant, dar se pare că există o specie mai inteligentă decât noi, oamenii! Despre ce specie este vorba?

Un studiu din 2018 sugerează faptul că delfinii sunt creaturi foarte inteligente, atât de mult încât să depășească inteligența umană în anumite privințe. Una dintre aceste caracteristici este conștiința de sine. Studiul folosit a fost un test de auto-recunoaștere în oglindă (MSR / Mirror-Self Recognition în limba engleză), care constă, în esență, în prezentarea unei oglinzi subiectului testat și a vedea cât timp îi ia pentru a se recunoaşte. Atunci când sunt puşi în faţa unei oglinzi, copiii umani nu se pot recunoaște, de obicei, decât după vârsta de 12 luni. Delfinii, pe de altă parte, se pot recunoaște la doar 7 luni. Experimentul a fost făcut pe delfini, atât masculi cât şi femele.

Dar mai mult decât atât… Delfinii sunt capabili de mai multe decât v-aţi imaginat vreodată. Ei sunt chiar capabili să creeze sunete personalizate, care sunt echivalentul numelor lor. Ei pot rezolva probleme diferite şi pot comunica între ei fără nicio dificultate. Unii cred că ar trebui să îi tratăm ca şi oameni dintr-un anumit timp de vedere, datorită intelectului lor superior.

Iată un citat din studiul despre inteligenţa delfinilor:

„Am pus doi tineri delfini în faţa unei oglinzi subacvatice și am analizat înregistrările video privind răspunsurile lor comportamentale pe o perioadă de 3 ani. Ambii delfini s-au recunoscut în oglindă, la vârste mai devreme decât cele raportate la copiii umani și la vârste mult mai fragede decât cele raportate pentru puii de cimpanzei. Auto-recunoaşterea timpurie în oglindă la delfinii tineri se desfășoară în paralel cu dezvoltarea senzori-motorie avansată a acestora, cu interacțiunile sociale complexe și reciproce, precum și cu creșterea gradului de conștientizare socială. Ambii delfini au trecut testele ulterioare la vârste comparabile cu cea a copiilor de oameni. Astfel, descoperirile noastre indică faptul că delfinii manifestă o conștientizare de sine în faţa oglinzii la o vârstă mai mică decât cea raportată la oameni sau la alte specii testate”.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): journals.plos.org
Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)

P.S. În opinia mea, aceasta este o ştire cu adevărat uluitoare. Nu cred că delfinii vor ieși din apă și vor prelua controlul asupra rasei umane cu inteligenţa lor, dar cred că ei ar trebui să fie tratați cu mai mult respect decât noi, oamenii. Dacă e să vorbim din punct de vedere ezoteric, conform unei cărţi scrisă de Virginia Essene şi intitulată You Are Becoming a Galactic Human“, adică „Devii un om galactic”, delfinii de astăzi sunt urmaşii unei civilizaţii superioare care a trăit pe Terra în urmă cu milioane de ani (citiţi acest articol: Istoria secretă a extratereştrilor pe Pământ: delfinii de astăzi sunt urmaşii unei civilizaţii superioare care trăia pe Terra, împreună cu extratereştrii dinoizi şi reptoizi, în urmă cu peste 10 milioane de ani!)

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO