EXCLUSIV! Marile incendii din lume pot fi declanşate de arme militare cu laser?

2.288 vizualizari

Zilele trecute în California (SUA) a avut loc cel mai mare incendiu din istoria modernă a acestui stat. Citez de pe site-ul mediafax.ro:

Un incendiu de vegetaţie din nordul Californiei, care a pornit de la două focare distincte, favorizat de vegetaţia uscată, caniculă şi vânt puternic, a devenit cel mai întins incendiu din istoria statului din partea de vest a SUA, au anunţat pompierii, potrivit site-ul agenţiei The Associated Press.

Două incendii de vegetaţie distincte, care au fuzionat, au cuprins peste 1.000 de kilometri pătraţi în nordul Californiei, depăşind un alt incendiu masiv care a devastat zone întinse din sudul statului în luna decembrie. Pagubele materiale sunt destul de reduse în condiţiile în care momentan incendiul a afectat doar zone izolate din zona Pădurii Mendocino, însă oficialii americani avertizează că extinderea incendiului ar putea ameninţa peste 11.000 de clădiri. Incendiul afectează zone aflate la aproximativ 90 de kilometri nord de San Francisco.

Căldura excesivă, parţial provocată de schimbările climatice, cauzează uscarea vegetaţie, lucru care favorizează apariţia şi răspândirea incendiilor, afirmă experţi citaţi de agenţia The Associated Press.

Mda… din nou manipulator de a da vina pe încălzirea globală pentru acest incendiu. La sfârşitul lunii iulie 2018, un incendiu devastator a făcut peste 80 de morţi în Grecia, acesta fiind cel mai grav din ultimele decenii. Acolo, de vină ar fi fost patru indivizi, care sunt bănuiți că ar fi pus intenţionat focul, ca să facă loc pentru construcţii noi. E posibil această versiune, dar în acest articol vreau să aduc la cunoştinţa voastră o modalitate foarte puţin mediatizată, dar extrem de facilă, pentru a provoca incendii. Şi pentru asta m-am folosit de un videoclip YouTube intitulat „Do You Know What Started The California Fire Disaster”, adică „Ştiţi ce-a provocat incendiul dezastruos din California?” Iată câteva fragmente pe care le-am tradus, începând cu minutul 6:25 al videoclipului:

– Corporaţia Lockheed dezvoltă arme laser pentru Armata Americană. Un videoclip recent se concentrează pe sistemul laser Athena. Acesta este un sistem de 30 de KW; într-un test, Athena a reuşit doborârea a 5 avioane-dronă.

– Sistemul este dezvoltat de ani de zile; în 2015, Athena a distrus un camion de la peste 1 km distanţă.

– De asemenea, Lockheed a construit un laser mai puternic pentru armata americană – un sistem de armă laser de 60 de KW, care a fost testat în martie anul trecut. Arma a generat o rază-record de 58 de KW.

– Armele laser au un mare avantaj pentru Armata Americană; ele sunt silenţioase, invizibile şi mai ieftine decât alte arme şi cauzează mai puţin pagube colaterale. Recent, o rachetă Patriot în valoare de 3 milioane de dolari a doborât o dronă de 200 de dolari, dar Marina Americană estimează că o singură tragere cu un asemenea laser ar costa mai puţin de 1 dolar.

Acum, să vedem o filmare extrem de interesantă, făcută din elicopter, noaptea, deasupra unei zone cuprinse de incendiu.

La un moment dat, operatorul care filmează din elicopter, mişcă mai sus camera, într-o „zonă interzisă”, ce n-ar fi trebuit surprinsă, în care se observă un fel de rază laser verde. Apoi, el duce repede camera în jos…

Întrebarea care se pune e următoarea: pot fi incendiile devastatoare provocate de arme laser militare avansate? Nu ar fi exclus…