EXCLUSIV! A fost produs cutremurul din martie 1977 de inconştienţa lui Ceauşescu, care a vrut să testeze o bombă nucleară subterană în România?

4.201 vizualizari

Pe 4 martie 1977 s-a întâmplat unul dintre cele mai puternice cutremure din istoria României; acesta s-a produs la ora 21:22:22, cu o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde. El a avut efecte devastatoare asupra României, existând 1.570 de victime, peste 35.000 de locuinţe prăbuşindu-se. Majoritatea pagubelor materiale s-au concentrat în București unde peste 33 de clădiri și blocuri mari s-au prăbușit. Epicentrul cutremurului a fost localizat în zona Vrancea, cea mai activă zonă seismică din țară, la o adâncime de circa 100 km.

Dar, precum se ştie, Ceauşescu nu se afla în România în momentul cutremurului, pe 4 martie 1977, ci se afla într-o vizită oficială în Africa, în Nigeria. Oare întâmplător? Există însă şi o teorie a conspiraţiei care spune că Ceauşescu s-a aflat intenţionat plecat din ţară pentru că acest cutremur, faţă de altele cutremure puternice din România, n-a fost unul natural, ci a fost provocat de mâna omului. Care e, de fapt, teoria conspiraţiei?

Pe la mijlocul anilor 70 a fost deja realizată prima bombă atomică românească experimentală (în mare secret), iar pentru a fi testată, era nevoie de un poligon de testare. Întrucât Ceauşescu a dorit ca sateliţii spion sovietici şi americani să nu poată detecta experimentul nuclear la suprafaţă, a dat dispoziţie ca testul bombei atomice să fie făcut într-un poligon subteran. Acesta ar fi fost construit undeva prin Munţii Buzăului (destul de aproape de Vrancea). Testul primei bombe atomice ar fi fost realizat în martie 1977, chiar înainte de marele cutremur din 4 martie 1977, care a produs mii de victime! Dacă informaţia este adevărată, atunci acest lucru înseamnă că marele cutremur din 1977, e posibil să nu fi fost unul natural, ci produs din cauza inconştienţei lui Ceauşescu!

Aşadar, există posibilitatea ca cutremurul din 1977 să fi fost produs în urma testului bombei nucleare… Se pare că Ceauşescu ar fi fost avertizat de riscurile producerii unui cutremur puternic, ca urmare a testului nuclear… dar ştiţi încăpăţânarea fostului dictator! El a dorit cu orice preţ acest test, aşa că, pentru securitatea sa, şi-a programat la începutul lunii martie 1977 o serie de vizite de lucru în ţări din Africa. Încă o dată se pune întrebarea: este absolut întâmplător că Ceauşescu s-a aflat în Africa în seara zilei de 4 martie 1977!? După ce a constatat dezastrul produs de explozia subterană, preşedintele comunist ar fi ordonat încetarea definitivă a acestor teste.

Pot testele nucleare subterane să producă cutremure? Da! Citez o ştire din 12 februarie 2013 din gandul.info:

“Coreea de Nord a confirmat că a efectuat marţi al treilea test nuclear “cu succes”, o operaţiune confirmată şi de către Ministerul Apărării vecinului şi inamicului său, Coreea de Sud, relatează AFP. Bomba utilizată pentru efectuarea testului subteran este un dispozitiv “miniaturizat”, a anunţat agenţia oficială. “Acest test nuclear de nivel înalt a avut, spre deosebire de cele din trecut, o putere explozivă mai mare şi a utilizat un dispozitiv miniaturizat şi mai uşor”, potrivit KCNA. Coreea de Sud a detectat semnele “unui cutremur artificial” în Coreea de Nord, imediat după efectuarea celui de-al treilea test nuclear în această ţară, a transmis agenţia sud-coreeană Yonhap. Conform agenţiei, “un seism artificial cu magnitudinea de 5,1 a fost detectat în Coreea de Nord”, în regiunea Kilju (nord-est) unde se află complexul Punggye-ri utilizat pentru teste nucleare”.