EXCLUSIV! De ce se inundă unul dintre cele mai vechi oraşe ale lumii, Hasankeyf din Turcia? O ipoteză conspiraţionistă tulburătoare…


Imagine: Omer Unlu / flickr.com (Commons Creative – free)

În zilele acestea, în lumea arheologică este un adevărat scandal. Iar de aici s-a născut o incredibilă teorie a conspiraţiei. Dar, despre ce ar fi vorba mai exact?

Aşa cum aflăm de pe o ştire de pe news.ro, oraşul Hasankeyf, situat în sud-estul Turciei, este ameninţat de construcţia unui baraj hidraulic gigant. Problema este că oraşul Hasankeyf este una dintre cele mai vechi aşezări locuite continuu de pe Pământ, datând de acum 12.000 de ani şi care deţine sute de peşteri, biserici şi morminte.

Lucrările de construcţie la baraj şi la hidrocentrală au început în 2006, dar se pare că Hasankeyf va fi distrus curând. Şi asta pentru că proiectul prevede inundarea a 199 de aşezări din zonă, sute de peşteri făcute de om şi sute de situri istorice şi religioase.

Ei…şi acum apare şi teoria conspiraţiei de care vorbeam la începutul articolului. Conform unui blogger conspiraţionist american, care pretinde că are informaţii din zona „intelligence”-ului, autorităţile turce nu sunt cu adevărat interesate de construcţia barajului (care este o acoperire), ci de a face excavaţii masive ascunse sub oraşul Hasankeyf, pentru că aici s-ar ascunde o bază secretă antică, ce ar conţine informaţii uluitoare despre istoria omenirii. Mai multe informaţii nu au fost furnizate.

Deşi pare incredibilă ipoteza, nu ar şi imposibilă. Nu ar prima oară când autorităţile lumii ascund lucruri faţă de restul populaţiei; în general nu se doreşte a se cunoaşte istoria adevărată a omenirii. În plus, a nu se uita că Turcia este un teritoriu important unde se găsesc vestigii importante despre vechile civilizaţii ale lumii.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock